Μεγάλα σχέδια έχει για την Alfa Romeo ο ισχυρός άνδρας του Fiat Chrysler Group, Sergio Marchionne, καθώς δεν δίστασε να πει ότι τα επόμενα χρόνια, τα μοντέλα της μάρκας θα είναι ισάξια με τα γερμανικά.

Ο Ιταλός θέλει να επαναφέρει την Alfa Romeo στην κορυφή, με την 24η Ιουνίου του 2015 να είναι η μέρα που θα ξαναγεννηθεί η μάρκα για δεύτερη φορά, όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Έτσι θα μοιάζει περίπου η νέα Giulia που θα δούμε του χρόνου

Στόχος είναι οι 400.000 πωλήσεις από το 2018, έχοντας στη γκάμα οκτώ νέα μοντέλα. Για να πετύχει η μάρκα, πρέπει τα αυτοκίνητα να έχουν υψηλή ποιότητα, αποδοτικούς κινητήρες και ένα καλό δίκτυο διανομής και αντιπροσώπων. Το πρώτο νέο αυτοκίνητο που θα δούμε και έχει όλα όσα υπόσχεται ο Marcionne, είναι η Giulia, ένα ολοκαίνουργιο sedan με σπορτίφ εμφάνιση και χαρακτήρα.

Το μεγάλο αφεντικό του ομίλου, δεν δίστασε ωστόσο, να πει ότι τα νέα αυτοκίνητα της Alfa θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά της BMW και ίσως ακόμα καλύτερα. Η άποψη αυτή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, καθώς μιλάμε για μια από τις κορυφαίες μάρκες στον κόσμο. Πώς θα μπορέσει να την φτάσει και να την ξεπεράσει, το ξέρει μόνο αυτός και οι μηχανικοί, μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μήπως θαμπώθηκε από την ομορφιά της κοπέλας και τα είπε αυτά περί BMW;

«Πριν έρθω στη Fiat, όταν ήμουν πιο νέος και ανόητος, συνήθιζα να οδηγώ μια M5. Πάντα έλεγα ότι η BMW έχει εκπληκτική τεχνογνωσία, προσφέροντας στους πελάτες ένα αυτοκίνητο που λατρεύουν να το οδηγούν.  Έχω οδηγήσει και άλλα γερμανικά αυτοκίνητα και μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως με βάση όσα έχω δει, είμαστε στο ίδιο επίπεδο, αν όχι σε καλύτερο. Απλά δώστε μας χρόνο. Είμαστε λιγότερο από έναν χρόνο μακριά ώστε να συγκρίνει η αγορά το πως θα σταθούμε απέναντι από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Ξέρω πολύ καλά το τι έχουμε κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Marchionne.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης