Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Η Alfa Romeo είναι μία premium αλλά παρεξηγημένη μάρκα. Διαθέτει στη γκάμα της κορυφαία μοντέλα που ξεχωρίζουν με την σχεδίασή και φυσικά με τις επιδόσεις τους. Αν και τα προϊόντα της ιταλικής φίρμας είναι κορυφαία, οι πωλήσεις  δεν συμβαδίζουν με την αξία τους. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι γίνεται και η εταιρεία έχοντας στα χέρια της μοναδικά αυτοκίνητα δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να τα πλασάρει στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν την πωλούν στους Γερμανούς…
Αυτό το γνωρίζουν και οι… Γερμανοί καθώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι έχουν δείξει αρκετές φορές ενδιαφέρον για να την αποκτήσουν. Αν και σε τέτοιες εποχές τα χρήματα από μία
πώληση είναι δέλεαρ, οι Ιταλοί δεν έχουν υποκύψει… Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μία Alfa Romeo, σήμα κατατεθέν των Ιταλών, αν πέρναγε στα χέρια του… VW Group δεν θα είχε μέλλον και θα ήταν πλήγμα για τη χώρα. Ωστόσο, το αν θα είχε μέλλον ή όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αλλά αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε με απόλυτη ασφάλεια είναι πως η Alfa Romeo ΔΕΝ πωλείται. Την δήλωση αυτή την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne που παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και ήταν ξεκάθαρος με την συγκεκριμένη φίρμα.

Αλλαγές από τον Απρίλιο…
Ο ίδιος τόνισε πως το μέλλον της μάρκας είναι λαμπρό καθώς από τον ερχόμενο Απρίλιο όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo που θα ανακοινωθούν για να περάσουν τη γραμμή παραγωγής, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της και με αυτό τον τρόπο θα έρθει η απόλυτη υπεροχή. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί με πολύ κολακευτικά λόγια για την Alfa Romeo και να την φέρει σε επίπεδο… Maserati λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μεγάλες και premium μάρκες όπως είναι η Alfa Romeo και η Maserati». Επίσης αναφέρθηκε και στην προώθηση της μάρκας στην Αμερική όπου εκεί, το γκρουπ, διαθέτει ένα δίκτυο που αριθμεί 2.300 αντιπροσώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένουμε…
Αν τώρα σκεφτούμε την τελευταία Alfa Romeo που.. προκαλεί με την σχεδίαση και τις επιδόσεις της (4C) και τα συνδυάσουμε όλα αυτά με τα λεγόμενα του Marchionne τότε μάλλον οι ανταγωνιστές δεν θα πρέπει να κοιμούνται άνετα… Μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη μάρκα είναι από τις λίγες με φανατικό κοινό (Alfisti) και αν βρεθεί ο τρόπος να μυηθούν και άλλοι στην ίδια… τρέλα, φανταστείτε τι έχει να γίνει. Αυτό που θα πρέπει να μας ικανοποιεί, είναι το γεγονός πως μία μάρκα με τόσο μεγάλη ιστορία αλλάζει τρόπο σκέψης και μας βάζει σε σκέψεις…

Η 4C είναι το τελευταίο μοντέλο που κατασκεύασε η μάρκα. Απλά δεν υπάρχει…

Νέα αρχή ετοιμάζει η Alfa Romeo…

Οι Alfisti είναι οι φανατικοί οπαδοί της μάρκας που όταν αλλάζουν αυτοκίνητο αγοράζουν και πάλι Alfa Romeo…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης