Το τμήμα Mulinner της βρετανικής μάρκας, κατασκεύασε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Mulsanne Speed στο πλαίσιο των εορτασμών για την 85η επέτειο από τη νίκη του προέδρου της εταιρείας, Captain Woolf Barnato.

Πρόκειται για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνα που διεξήχθη το 1930. Ο Captain Woolf Barnato, την ώρα που έπινε τον καφέ του στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, έβαλε στοίχημα με κάποιον, ότι μπορεί να φτάσει στο ιδιόκτητο κλαμπ του στο Λονδίνο οδηγώντας την Speed Six, πριν την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Calais-Mediterranée. Ο πρόεδρος της Bentley κέρδισε το στοίχημα, φτάνοντας στον προορισμό του μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα από το τρένο, γνωστό και με την ονομασία «Blue Train».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγχρονη Mulsanne Speed Blue Train, θα κατασκευαστεί σε τέσσερις μονάδες, όσα και τα λεπτά της διαφοράς μεταξύ του προέδρου και της αμαξοστοιχίας. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα, στη μάσκα υπάρχει το σχέδιο της αυθεντικής Six Speed, ενώ στα ξύλινα διακοσμητικά της καμπίνας αναγράφεται η έκφραση «Blue Train 85 Years».

Ο πρώτος κάτοχος του επετειακού μοντέλου, θα λάβει ως δώρο ένα καλάθι του πικ-νικ από δρυ και δέρμα, με χειροποίητο χαλί από 100% ύφασμα ανκορά, σερβίτσιο της Haviland, ασημένια μαχαιροπίρουνα της Robbe & Berking και κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας.
    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης