Οι πρώτες μονάδες του νέου μεσαίου premium sedan της βρετανικής μάρκας, βγήκαν από το καινούργιο εργοστάσιο της εταιρείας στο Solihull της Αγγλίας και πλέον όλα είναι έτοιμα για το λανσάρισμα στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα XE είναι το πρώτο μοντέλο της Jaguar που κατασκευάζεται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Πατάει πάνω στην καινούργια αλουμινένια πλατφόρμα iQ[Al], με το αμάξωμα να είναι από αλουμίνιο σε ποσοστό 75% και το πάτωμα από ατσάλι. Είναι το αυτοκίνητο με τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή (0,26 Cd) στην ιστορία της φίρμας και τοποθετείται απέναντι από τα κορυφαία γερμανικά μοντέλα, Audi A4, BMW Σειρά 3 και Mercedes C-Class.

Τροφοδοτείται από τη νέα γενιά κινητήρων της σειράς Ingenium, με τον 2.0 diesel να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς αποδίδει 163 ίππους και 349 Nm ροπής, έχει κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 99 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, υπάρχει ο δίλιτρος turbo βενζίνης σε δύο εκδόσεις ισχύος (200 και 240 ίππων), που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η κορυφαία έκδοση XE S με τον V6 3.0 λίτρων, απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής. Φέρει επίσης το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 8,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 194 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης