Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το νέο Golf BlueMotion, με τον πετρελαιοκινητήρα των 110 ίππων, την εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τιμές που ξεκινούν από 20.720 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση BlueMotion του έβδομης γενιάς Golf, εφοδιάζεται με τον καινούργιο κινητήρα diesel 1.6 TDI, απόδοσης 110 ίππων και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 85 γρ./χλμ., τιμές που συναντώνται σε υβριδικές προτάσεις.

Εκτός από οικονομία, το αυτοκίνητο επιτυγχάνει και πολύ καλές επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. και τα 0-100 να έρχονται σε 10,5 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Golf, το BlueMotion διακρίνεται για την κλειστού τύπου γρίλια του ψυγείου σε μαύρο lack και τη νέας σχεδίασης πτέρυγα με πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Επίσης, διαθέτει στάνταρ σπορ ανάρτηση, χαμηλωμένη κατά 15 χλστ. και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με ελαστικά χαμηλής τριβής.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας σύστημα start/stop, επτά αερόσακους, ηλεκτρονικό χειρόφρενο με σύστημα «Auto Hold», σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 5 ιντσών, υπολογιστή ταξιδιού με έγχρωμη οθόνη ΤFT, cruise control, ένδειξη πίεσης ελαστικών, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, σπορ καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι και δερμάτινες επενδύσεις στον μοχλό ταχυτήτων.

Οι τιμές του γερμανικού μοντέλου με την αξιοθαύμαστη κατανάλωση, ξεκινούν στην τρίθυρη εκδοχή από 20.720 ευρώ με απόσυρση και στην πεντάθυρη από 21.760 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης