Τη δημιουργία του πρώτου «πράσινου» πρατηρίου και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο Αττικής έκανε γνωστή η εταιρεία πετρελαιοειδών Jet Oil. Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής της για λειτουργία πρατηρίων φιλικά στο περιβάλλον.

Για να ολοκληρωθεί το έργο έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος και να γίνει ειδική μελέτη. Τελικά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το πρατήριο ήδη λειτουργεί με τις παρεμβάσεις να επικεντρώνονται στα εξής σημεία: Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του κτηρίου, ισχύος 56.16 KW, σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης υδάτινων πόρων με δυνατότητα ανακύκλωσης του 80% του χρησιμοποιημένου νερού από τα πλυσίματα των αυτοκινήτων, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων (σήματος, στεγάστρου, πρατηρίου) με ενεργειακούς λαμπτήρες και τοποθέτηση φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Λένα Μαμιδάκη: «Σκοπός της εταιρείας, μέσω της δημιουργίας του ‘Πράσινου Πρατηρίου’, είναι να ενημερώσει το κοινό και τους συνεργάτες-πρατηριούχους της εταιρείας για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις καθημερινές δραστηριότητες, ώστε να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και παράλληλα να τους προτρέψει να υιοθετήσουν τις πρακτικές αυτές στα δικά τους πρατήρια».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης