Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον και σύμφωνα με τα μάτια του Ιταλού 3D καλλιτέχνη Dizzy Viper, τα τωρινά υπεραυτοκίνητα θα σαπίζουν κάτω από τόνους χώματος, ξεχασμένα σε αχυρώνες. Σύμβολα μιας άλλης εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να βλέπεις μια Bugatti Chiron Pur Sport με σπασμένο μπροστινό προφυλακτήρα παρκαρισμένη στο σκοτάδι ανάμεσα σε μια λάμπα, μια παλέτα, μια σακούλα σκουπιδιών και διάφορα κουτιά, είναι αρκετά απογοητευτικό. Το ίδιο ισχύει και για την πιστάδικη McLaren Senna, η οποία έχει παρκαριστεί μερικώς ακάλυπτη, συγκεντρώνοντας ιστούς αράχνης στην τεράστια πίσω αεροτομή της, αποδεικνύοντας το πέρασμα του χρόνου. Μια άλλη φωτογραφία που ονομάζεται «Ο Εφιάλτης του Horacio» δείχνει μια τριάδα από Pagani Huayra BC σε ένα σκοτεινό δωμάτιο δηλώνοντας την πλήρη εγκατάλειψη πολλών ετών και πως αυτή έχει «ζωγραφίσει» επάνω τους.

Ένα ζευγάρι Lamborghini Aventador SVJ κρύβονται κάτω από ατελείωτη σκόνη, ενώ και μία Sian FKP 37 δείχνει ότι ακόμη και τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής με κινητήρα V12 από την Sant Agata δεν ξέφυγαν από την αμέλεια σε αυτό το εναλλακτικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη αξιοσημείωτη εμφάνιση στα γεμάτα σκόνη δωμάτια είναι η ναυαρχίδα της La Ferrari, η οποία θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επαναφορτιστεί η μπαταρία της μετά από τόσα χρόνια μη χρήσης, εάν θέλει να ξαναλάβει τη λάμψη της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωτογραφίες αυτές έγιναν viral στα social media, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες likes και σχόλια. Η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια στην πραγματική ζωή είναι ελάχιστη, καθώς τα προαναφερθέντα οχήματα αναμένεται να αυξήσουν την αξία τους καθώς προχωράμε στην εποχή των EV, διατηρώντας την ιδιότητά τους ως άκρως συλλεκτικά κομμάτια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, η ρεαλιστική φύση των ειδικών γραφικών του Ιταλού, ξεγέλασε ορισμένους χρήστες ώστε να πιστέψουν ότι κοιτούσαν πραγματικές φωτογραφίες.

Πιστεύετε ότι τα ηλεκτρικά θα εξαφανίσουν την παλιά αυτοκίνηση από την ιστορία;

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε ποτέ να γίνουμε μάρτυρες κάτι παρόμοιου είναι μια φυσική καταστροφή ή σε ένα ατυχές σενάριο εξαφάνισης της ανθρωπότητας. Ας ελπίσουμε ότι όλα όσα είδαμε σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας μπορούν να αποφευχθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης