Το i3 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επαναστατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη με αυτονομία περίπου 130 χιλιόμετρα και δυνατότητα φόρτισης από πρίζα ενώ η δεύτερη εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπαταρίες με την αυτονομία να αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.
 

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι 2κύλινδρος και προέρχεται από εταιρεία Kymco με την οποία η BMW συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια. Το 2008 οι Βαυαροί επέλεξαν την Kymco για τη συναρμολόγηση του μοτέρ στην enduro G450X, ενώ αργότερα της ανέθεσαν την κατασκευή του αντίστοιχου κινητήρα των mega scooter της με χωρητικότητα 650 κ.εκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Kymco παραμένει προμηθευτής διαφόρων μηχανικών τμημάτων για τη BMW, έχοντας εργοστάσια στην Ταιβάν, στην Κίνα και στην Ινδονησία. Ξεκίνησε το 1963 ως προμηθευτής ανταλλακτικών σε μοτοσικλέτες Honda και το 1970 ξεκίνησε η ίδια να κατασκευάζει scooter. Σήμερα είναι από τις πιο δραστήριες εταιρείες στο χώρο με εκτενή γκάμα μοντέλων σε scooter, παπιά και ATV.


O κινητήρας του i3 προέρχεται από την συνεργασία της BMW με την Kymco…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης