Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTOGP
6ος Αγώνας, Mugello Ιταλία, 4 Ιουνίου 2017

του Νίκου Βιτσιλάκη

Επιτέλους νίκη για τη Ducati, όχι όμως με τον Lorenzo!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H νίκη του Andrea Dovizioso ήταν η πρώτη για τη Ducati φέτος και είναι αυτή που άλλαξε το σκηνικό της ιαπωνικής παντοκρατορίας.

Με δύο Ducati στο βάθρο, κάτι που έχουμε χρόνια να δούμε, λογικό είναι να αρχίσουν οι απορίες για το πως και το γιατί. Οι αγώνες είναι απρόβλεπτοι, ειδικά στο MotoGP, αλλά βλέποντας τις Yamaha και τις Honda να κυριαρχούν στους πρώτους αγώνες της χρονιάς και γενικώς τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση της ιταλικής εταιρίας. Το Mugello είναι ίσως η πιο γρήγορη πίστα του πρωταθλήματος και τα Ducati έχουν αποδείξει την ταχύτητά τους, αλλά οι απορίες συνεχίζονται αν σκεφτούμε ότι ανάμεσα στους δύο οδηγούς της που πρωταγωνίστησαν δεν ήταν ο Lorenzo!

Μπροστά ο αγαπητός σε όλους Dovizioso, στην μόλις τρίτη και σίγουρα πιο σημαντική νίκη της δεκαετούς καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία και στην τρίτη θέση ένας… αστυνομικός, ο φοβερός και τρομερός Danilo Petrucci, στο πρώτο του βάθρο σε στεγνό αγώνα! Και εδώ να πούμε ότι και για τον Dovizioso ήταν η πρώτη του νίκη σε αγώνα χωρίς βροχή, αφού στους προηγούμενους δύο που είχε κερδίσει (έναν το 2009 και έναν πέρυσι) το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακουφιστική νίκη για τον Dovizioso και τη Ducati, μακάρι να έχει και συνέχεια η εμφάνισή τους

Ανάμικτα τα συναισθήματα στην ομάδα της Yamaha, σίγουρα ευχάριστα για τον Vinales με τη 2η θέση στον αγώνα και τη σταθεροποίησή του στην κορυφή της βαθμολογίας, όχι όμως κάτι ανάλογο και για τον Rossi, που παίρνοντας την 4η θέση είδε τον ομόσταυλό του να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο στη συγκομιδή βαθμών.

Ο πιο γρήγορος αστυνομικός λέγεται Petrucci και αυτή τη φορά “στενοχώρησε” τον φίλο του Rossi παίρνοντας αυτός την 3η θέση στο βάθρο!

Η εμφάνιση των εργοστασιακών αναβατών της Honda είναι κάτι που σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα στο κόκκινο εργοστάσιο. Ο Marquez πάλευε, στην κυριολεξία, να κρατήσει την 5η θέση από τη Ducati του… καταπληκτικού Bautista και τελικά δεν τα κατάφερ ε(!), ενώ ο ομόσταυλός του Pedrosa πήρε παραμάζωμα τον Crutchlow (επίσης με Honda) στον τελευταίο γύρο και έμειναν εκεί να τσακώνονται και να καταρρακώνουν την εικόνα της μάρκας ακόμα περισσότερο. Και όσον αφορά στην 8η θέση του Lorenzo, πίσω από την “ιδιωτική” Yamaha του εντυπωσιακού και πάλι Zarco, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται οι ιθύνοντες εκεί στη Μπολόνια…

Ο 32χρονος Bautista σε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις κράτησε πίσω του τον πρωταθλητή Marquez!

Εδώ μπορείτε να δείτε αποτελέσματα και βαθμολογίες…
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης