Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Toyota KIKAI, ένα εκκεντρικό πρωτότυπο όχημα που βγάζει… μάτια και σε κάνει να αναρωτιέσαι το λόγο που οι Ιάπωνες το Τέτοια αυτοκίνητα μας δείχνουν πολλές φορές το… σχεδιαστικό μέλλον δημιούργησαν.

Στο KIKAI τα  εξαρτήματα που συνήθως κρύβει το αμάξωμα είναι φανερά και εκτεθειμένα ενώ αποτυπώνουν λεπτομέρειες που στα καθημερινά μας αυτοκίνητα δεν μπορούμε να δούμε. Κατά συνέπεια, ο ρόλος του αμαξώματος του πρωτοτύπου με κινητήρα στο κέντρο, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, καλύπτοντας απλά το δομικό κλωβό επιβατών μιας κεντρικής, τριθέσιας καμπίνας.

Υβριδικό…
Το υβριδικό σύστημα του KIKAI συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρητικότητας 1.5 λίτρων ενώ το αυτόματο κιβώτιο είναι μέρος του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση στην τριθέσια καμπίνα γίνεται μέσω συρόμενων θυρών. Το κάθισμα του οδηγού είναι το μεσαίο, επομένως ο οδηγός βρίσκεται στην καρδιά του αυτοκινήτου. Φυσικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν έχει λάβει το πράσινο φως για να παραχθεί…

 
Για να δείτε τη γκάμα των μοντέλων της Toyota πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης