Έπειτα από τις teaser φωτογραφίες, η κορεατική φίρμα αποκάλυψε επίσημα το νέο i30 Wagon το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρομεσαίο station έχει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας, ξεπερνώντας σε χωρητικότητα τα 600 λίτρα και μάλιστα με τα καθίσματα σε κανονική θέση. Με την αναδίπλωση ο όγκος φθάνει τα 1.650 λτ., προσφέροντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κάνει ακόμα και μετακόμιση!

Αισθητικά βασίζεται στο πεντάθυρο i30, έχοντας όμως διαφορετικό πίσω τμήμα, κεκλιμένη οροφή και ανασχεδιασμένα φώτα. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.585 χλστ., το πλάτος 1.795 χλστ., το ύψος 1.465 χλστ. και το μεταξόνιο 2.650 χλστ. H Hyundai κάνει λόγο για ένα από τα πιο ευρύχωρα και πρακτικά μοντέλα, το οποίο αναπτύχθηκε για τους ευρωπαίους πελάτες και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στην Τσεχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό προέρχεται από το hatchback, περιλαμβάνοντας οθόνη 5 ή 8 ιντσών ανάλογα την έκδοση, σύστημα πολυμέσων συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματο φορτιστή συσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, πανοραμική ηλιοροφή και πολλά ακόμα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης, όπως τα Advanced Cruise Control,  αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος, αυτόματα φώτα, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ειδοποίησης τυφλής γωνίας και διασταυρώσεων.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDi με τους 120 ίππους, τον 1.4 T-GDi των 140 ίππων και τον 1.6 CRDi απόδοσης 95, 110 και 136 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης