Του Λουκά Παπαλάμπρου

California T, GTC4Lusso, 488 GTB, 488 Spider, 812 Superfast, F12tdf, LaFerrari, LaFerrari Aperta. Ορισμένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου. Τα πιο ονειρικά, θελκτικά και ποθητά τετράτροχα μηχανήματα.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να αποκτήσεις μια καινούργια Ferrari, πρώτον ο τραπεζικός σου λογαριασμός πρέπει να έχει τόσα ψηφία όσα δεν έχεις φανταστεί και δεύτερον και πιο σημαντικό να είσαι ένας από τους τυχερούς υποψηφίους στη λίστα παραγγελιών για το μοντέλο που επιθυμείς.

Με απλά λόγια, κάνε όνειρα. Γιατί νέα Ferrari στο γκαράζ σου, με το όνομά σου στην άδεια κυκλοφορίας, δεν πρόκειται να δεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, φυσικά πάμπλουτοι και εξαίρετοι πελάτες της φημισμένης ιταλικής φίρμας, που έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Ferrari παρέδωσε 2.003 εξωτικά αυτοκίνητα στους πιστούς φίλους της, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το εργοστάσιο του Maranello δουλεύει σε φουλ ρυθμούς προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση, η οποία είναι αυξημένη εφέτος κατά 6,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ferrari θα σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων το 2017, με τα κέρδη να εκτοξεύονται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2016 η εταιρεία είχε πουλήσει 8.014 νέα μοντέλα, με το καθαρό κέρδος να αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, εμφάνισε 30% επιπλέον κέρδη από τις πωλήσεις αξεσουάρ, τα πάρκα αναψυχής και τις εμπορικές συμφωνίες.  

Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά, ωστόσο, είναι το καθαρό ποσό που κερδίζει η μάρκα από την πώληση ενός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά μέσο όρο, η Ferrari βάζει στα ταμεία της 83.800 ευρώ από την πώληση κάθε οχήματος, ξεπερνώντας οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή παγκοσμίως. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης