Ανάρπαστη έγινε η ειδική έκδοση του θρυλικού Seven, η οποία δημιουργήθηκε για τα 60 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του μοντέλου στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Seven Sprint θα κατασκευαστεί σε μόλις 60 μονάδες και θα διατεθεί στη Μεγάλη Βρετανία και σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης. Η τιμή του ορίστηκε στις 27.995 λίρες, με την Caterham να ανακοινώνει ότι όλα τα αντίτυπα του αυτοκινήτου έχουν βρει ιδιοκτήτη.

Είναι εντυπωσιακό πως το sold out έγινε σε μόλις επτά ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση. H έκδοση Sprint, παραπέμπει στο παρελθόν του Caterham Seven και ειδικότερα στο αυθεντικό όχημα του 1960. Προσφέρεται στα ίδια χρώματα, φέρει τονισμένα φτερά, αποκλειστικές απολήξεις της εξάτμισης και ζάντες, νέα πίσω φώτα και γυαλιστερές λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλάι του αμαξώματος διακρίνεται η βρετανική σημαία και στο πίσω τμήμα το λογότυπο της έκδοσης με τα ρετρό στοιχεία. Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβουν το ξύλινο τιμόνι και οι κόκκινες επενδύσεις.

Παρά τις εξοπλιστικές διαφοροποιήσεις που παρουσιάζει η Seven Sprint, ο κινητήρας είναι ίδιος με αυτόν που έχουν οι πλέον προσιτές επιλογές στην γκάμα του αυτοκινήτου. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο 660 κ.εκ της Suzuki απόδοσης 80 ίππων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, η Caterham πιστή στο πέρασμα του χρόνου στις βασικές κατασκευαστικές αρχές της, παράγει ετησίως περίπου 500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα πωλούνται εντός των συνόρων της Μ. Βρετανίας.

   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης