Η νέα γενιά του compact crossover της ΜΙΝΙ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τους μηχανικούς να εργάζονται σε φουλ ρυθμούς, καθώς πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Countryman αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα τέλη του έτους. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το αυτοκίνητο καμουφλαρισμένο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Countryman πατά στην πλατφόρμα UKL του BMW Group, την ίδια που χρησιμοποιεί το Clubman και η X1. Οι διαστάσεις τους είναι αρκετά αυξημένες, με το μήκος να αγγίζει τα 4,3 μέτρα. Η MINI το έχει φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην X1, λανσάροντάς το ως SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζει να διακρίνεται για τo χαρακτηριστικό design, όπως όλα τα μοντέλα της φίρμας. Κάτω από το καπό θα δούμε τους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1.5 λίτρου, με τις εκδόσεις Cooper S και Cooper SD να φέρουν τα ισχυρότερα τετρακύλινδρα σύνολα.

Τέλος, το Countryman θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της MINI που αποκτά plug-in υβριδική έκδοση, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 224 ίππους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης