Επιβλητική και συνάμα κομψή, με σπορ καταβολές, πολυτελές σαλόνι, προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικούς κινητήρες, η νέα E-Class Coupe έρχεται και συναρπάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ακολουθεί τη φιλοσοφία των C-Class και S-Class Coupe όσον αφορά στη σχεδίαση. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο έχει σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, γεγονός που έχει ωφελήσει τους χώρους στο εσωτερικό. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4,83 μέτρα και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,9μ., ενώ το πλάτος έχει μεγαλώσει κατά επτά ολόκληρα εκατοστά.

Η εικόνα του εσωτερικό είναι όμοια με αυτή της E-Class sedan, με τις πλουσιότερες εκδόσεις να φέρουν τις δύο τεράστιες οθόνες 12,3 ιντσών σε κεντρική κονσόλα και πίνακα οργάνων. Επίσης, υπάρχουν χειριστήρια αφής στο τιμόνι, σύστημα ήχου Burmester 3D και σύστημα φωτισμού με 64 διαφορετικές αποχρώσεις. Από πλευράς design, ξεχωρίζουν οι τέσσερις κεντρικοί αεραγωγοί που έχουν εμπνευστεί από τουρμπίνα αεροσκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιφάνειες της καμπίνας είναι ανώτερης ποιότητας, όπως και η συναρμογή. Οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους, με τη Mercedes να αναφέρει ότι δύο ενήλικες πίσω απολαμβάνουν επιπλέον 7,4 πόντους.

Αρχικά, η E-Class Coupe θα είναι διαθέσιμη με τρεις κινητήρες και ένα diesel. Οι Ε200 και Ε300 τροφοδοτούνται από τον δίλιτρο απόδοσης 184 και 245 ίππων αντίστοιχα, ενώ η τετρακίνητη E400 4Matic από τον V6 3.0 bi-turbo των 333 ίππων. Η E220 φέρει 2.0 turbodiesel με τους 194 ίππους και τα 400 Nm ροπής, έχοντας μέση κατανάλωση 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 106 γρ./χλμ.

Οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic. Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017. Οι ισχυρότερες εκδόσεις E43, E63 και E63 C Coupe θα έρθουν λίγο αργότερα. Φυσικά, το αυτοκίνητο φέρει όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης «Drive Pilot», τα φώτα «Multibeam LED», τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ «Dynamic Body Control», την αερανάρτηση «Air Body Control» και πολλά ακόμα.

Δείτε εδώ όλα τα νέα μοντέλα της Mercedes


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης