Έπειτα από την αποκάλυψη του νέου Stinger στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον περασμένο Ιανουάριο, η KIA ανακοίνωσε τις επιδόσεις της ισχυρότερης έκδοσης GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό τετράθυρο coupe της κορεατικής φίρμας με τον V6 3,3 twin turbo κινητήρα των 370 ίππων και 495 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και επιταχύνει στα 0-100 σε 4,9 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος είναι αντάξιος των κορυφαίων ευρωπαϊκών προτάσεων, με το μοντέλο να είναι το ταχύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρεία.

Να θυμίσουμε πως, το Stinger θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με τρεις κινητήρες, μεταξύ των οποίων και τον turbodiesel 2.2 CRDI απόδοσης 200 ίππων και 440 Nm ροπής. To συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Προαιρετικά προσφέρεται και ως τετρακίνητο, με τα 0-100 να έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 Turbo με τους 256 ίππους και τα 350 Nm ροπής, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η έκδοση GT που αναφέραμε παραπάνω.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης