O Pastor Maldonado είναι αναμφισβήτητα ο πιο ριψοκίνδυνος οδηγός του grid στην F1, με τους συναδέλφους του να είναι έξαλλοι με την αγωνιστική συμπεριφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα ατυχήματα που έχει προκαλέσει και τα ρίσκα που παίρνει σε κάθε αγώνα έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Οι χαρακτηρισμοί που τον συνοδεύουν είναι απερίγραπτοι, ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ισάξιο του Hamilton, υποστηρίζοντας ότι αν είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα μπορούσε να τον κερδίσει.

«Πιστεύω πως αν οδηγούσα για τη Mercedes θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Lewis. Έχω τη φιλοδοξία, το πνεύμα και το ταλέντο να τον κερδίσω. Πάντα οδηγώ επιθετικά και κάποιες φορές ξεπερνάω τα όρια. Είμαι ριψοκίνδυνος και το μότο μου είναι όλα ή τίποτα. Δεν είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει με εμένα. Τρακάρω εγώ και είναι σκάνδαλο, αλλά όταν το κάνει κάποιος άλλος δεν συμβαίνει τίποτα. Και για να ξέρετε, έχω περισσότερους φίλους από όσους νομίζετε. Περισσότερους και από τον Hamilton», δήλωσε ο Maldonado.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του είναι τουλάχιστον προκλητικές, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως πληρώνει για να τρέχει με τα χρώματα της Lotus F1 και αν δεν είχε από πίσω του την χορηγία της PDVSA, δύσκολα θα έβρισκε θέση σε κάποια ομάδα. Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο Mika Hakkinen, ο οποίος ζήτησε να τον τιμωρήσουν αυστηρά.

«Όταν ένας οδηγός δεν μαθαίνει από τα λάθη, πρέπει να τον τιμωρείς αυστηρά. Ο Maldonado φαίνεται ότι δεν μαθαίνει τίποτα. Οι άλλοι οδηγοί δεν ξέρουν τι θα συμβεί όταν μάχονται μαζί του. Είναι ριψοκίνδυνος και δεν χρησιμοποιεί την κοινή λογική. Θα μπορούσα να τον καταλάβω αν πάλευε για τη νίκη στους τελευταίους γύρους, αλλά…», είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης