Παρά την ποινή που δέχθηκε στον έβδομο γύρο του GP του Austin, o Valentino Rossi κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη γενική βαθμολογία του MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο VR46 εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Maverick Vinales, οδήγησε έξυπνα και επιτέθηκε στον Pedrosa όταν έπρεπε, ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο. Βέβαια, ο Ιταλός σούπερ σταρ γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει πρώτος στη γενική κατάταξη, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο ίδιος δεν νιώθει ακόμα άνετα πάνω στη Yamaha του.

«Αυτή η θέση είναι έκπληξη για μας. Ήμασταν απελπισμένοι μετά τις δοκιμές, αλλά στήσαμε σωστά τη μοτοσικλέτα και πίεσα πολύ στον αγώνα. Απολαμβάνω τη στιγμή, καθώς έχουν περάσει μόλις τρία GP και θα είναι δύσκολο να παραμείνω σε αυτή τη θέση», τόνισε αρχικά ο Rossi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μίλησε για τη μάχη που είχε με τον Johann Zarco και την ποινή τριών δεκάτων που πήρε από τους αγωνοδίκες. «Δεν πιστεύω ότι ήταν σωστή η ποινή. Όπως επιτέθηκε ο Zarco είχα δύο επιλογές. Ή να βγω εκτός πίστας ή να χτυπάγαμε μεταξύ μας. Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι οι αγωνοδίκες αλλά ο Zarco. Είναι γρήγορος, έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά εδώ δεν είναι Moto2! Πρέπει να προσπερνάς με άλλο τρόπο και να είσαι πιο ήρεμος».

Η απάντηση του Γάλλου ήταν άμεση, με τον αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3 να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό στον Valentino. «Είχα την ευκαιρία να τον περάσω και το επιχείρησα. Ναι ήταν στον όριο, αλλά θεώρησα πως θα τα κατάφερνα. Αυτό είναι το MotoGP. Μπορούσα να ακολουθήσω τον Rossi και ήταν φανταστικά. Στο τέλος βέβαια ήταν πιο γρήγορος, όπως και ο Crutchlow. Το διασκέδασα όμως και η πέμπτη θέση είναι σπουδαίο αποτέλεσμα. Ο Valentino έχει πολλή εμπειρία και όταν τον ακολουθούσα είδα πως οδηγεί. Όταν φτάσω κι εγώ σε αυτό το επίπεδο, θα είμαι στο βάθρο».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης