Ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Λούκα Καϊόλι (Luca Caioli) «MESSI η βιογραφία ενός μύθου». Θα μιλήσουν: Αντρέα Παλομπαρίνι, Δημοσιογράφος, παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών στην τηλεόραση και νυν διευθυντής αθλητικού τμήματος του ΟΤΕ/Sport TV (Υπεύθυνος των αθλητικών καναλιών ΟΤΕ Sport του OTE TV).

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ από το 1990. Ειδικεύεται στο ξένο ποδόσφαιρο, τους αγώνες Formula 1 και έχει εμπειρία στις μεταδόσεις αγώνων Ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλέξανδρος Λοθάνο, Δημοσιογράφος, ανταποκριτής ισπανικών εφημερίδων στην Αθήνα και πρώην προϊστάμενος διεθνών θεμάτων στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ.

O Aλέξανδρος Λοθάνο είναι τέως προϊστάμενος διεθνών στις εφημερίδες «Goal News», «Γαύρος», και «Εξέδρα των σπορ» και, παράλληλα, συνεργάτης της «El mundo deportivo».

Σε ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, ο Ιταλός δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας Λούκα Καϊόλι (Luca Caioli) αφηγείται για πρώτη και μοναδική φορά την ζωή και την ιστορία του Λιονέλ Μέσι από τις φτωχογειτονιές του Ροζάριο στην Αργεντινή μέχρι την άφιξή του στην Βαρκελώνη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα μοναδικό, αφηγηματικό τρόπο, γεμάτο σημαντικές αλλά και άγνωστες, λεπτομέρειες, καταγράφει την διαδρομή του από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας του Ροζάριο στις μικρές ομάδες της ιστορικής Μπαρτσελόνα ως ένα από τα αποκαλούμενα «παιδιά θαύματα», τα προβλήματα υγείας ως παιδί και τα ανυπέρβλητα εμπόδια στα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι την ανάδειξή του σε διάδοχο του Μαραντόνα στην Εθνική Αργεντινής και σε πραγματικό ηγέτη της αναγεννημένης ομάδας της Καταλωνίας.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος και προσωπικός βιογράφος του Μέσι παρακολουθεί την πορεία του βήμα προς βήμα και ανασυνθέτει μια ολοκληρωμένη βιογραφία ενός σύγχρονου μύθου του ποδοσφαίρου, μέσα αποκλειστικές συνομιλίες και συνεντεύξεις με τους γονείς του, τα μέλη της οικογένειάς του, τους παλιούς του φίλους , παιδικούς συμπαίκτες του στην Αργεντινή, τους προπονητές που εντόπισαν το σπάνιο ταλέντο του αλλά και ειδικούς του ποδοσφαίρου, όπως παλιούς προπονητές του, οι οποίοι τον βοήθησαν να αναδείξει τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και να ωριμάσει ως άνθρωπο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο Λιονέλ Μέσι αποκαλύπτει στον συγγραφέα ακόμα και αθέατες πλευρές του χαρακτήρα του, τις φοβίες και τα μυστικά του μέσα από μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του σε δημοσιογράφο ή εκπρόσωπο των ΜΜΕ εξηγεί την σημασία του ποδοσφαίρου στην ζωή του και εξομολογείται με το γνωστό, απλό, λιτό και γεμάτο σεμνότητα ύφος του, πως μεταμορφώνεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τα γήπεδα.

Μέσα από τις σελίδες της βιογραφίας, που σκιαγραφεί την ζωή του ειδώλου εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον κόσμο, ξεδιπλώνεται το «φαινόμενο Μέσι», του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της εποχής μας, ένα σύγχρονος μύθος

του αθλητισμού και πρότυπο για χιλιάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές σε δεκάδες χώρες. Τον αγαπημένο «Λίο» των οπαδών της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής, ο οποίος μόλις σε ηλικία 24 ετών έχει καταφέρει να συγκρίνεται με παίκτες θρύλους του αθλήματος, όπως ο Πελέ και ο Μαραντόνα και να «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο στην Ισπανία όσο και σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας ρεκόρ σχεδόν ακατάρριπτα για τις επόμενες γενιές…

Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί ήδη σε περισσότερες από 37 χώρες σε όλο τον κόσμο ενώ έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά , Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Τσεχικά, Σλοβακικά, Δανέζικα, Πολωνικά, Ρωσικά, Ιαπωνικά, Περσικά και Κορεατικά.

Εκτός από μια εκπληκτική, αποκαλυπτική και τεκμηριωμένη βιογραφία, που φωτίζει τις άγνωστες, ανθρώπινες και έντονα φορτισμένες συναισθηματικά πτυχές της πραγματικής ιστορίας του Μέσι, το βιβλίο “MESSI η βιογραφία ενός μύθου” είναι ταυτόχρονα και ένα μοναδικό πορτρέτο μιας ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας, που γράφει καθημερινά ιστορία μέσα στα γήπεδα…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Luca Caioli είναι διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος, αρθογράφος και συγγραφέας, με ειδικότητα στις βιογραφίες μεγάλων μορφών του παγκόσμιου αθλητισμού. Γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1958, εργάστηκε στη Γαλλία και την Ισπανία ενώ διαμένει μόνιμα από το 2001 στη Μαδρίτη.

Έχει εργαστεί σχεδόν για τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά Μέσα (ραδιόφωνο και τηλεόραση) στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Πριν στραφεί στη συγγραφή βιβλίων, είχε πραγματοποιήσει έρευνες, μελέτες και ρεπορτάζ, τα οποία απέσπασαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Την τελευταία δεκαετία έχει εκδώσει βιογραφίες για κορυφαίους αθλητές, όπως οι ποδοσφαιριστές Μέσι, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Ζιντάν, Καρίμ Μπενζεμά και Φερνάντο Τόρες και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ, οι οποίες μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 17 γλώσσες και ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο «Αύριο» το 2010.

Είσοδος ελεύθερη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης