Το «Πράσινο Παραμύθι» είναι ένας διασκεδαστικός οδηγός διατροφής, με παραμύθια, παιχνίδια και εκπλήξεις, που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι διατροφολόγοι -διαιτολόγοι Παναγιώτα Μίαρη και Μαριέττα Μιχαήλ σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο και τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη μετέτρεψαν σε βιβλίο ένα πρόγραμμα που δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία σε μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, συνδυάζοντας τη μαγεία των παραμυθιών, το παιχνίδι, αλλά και τη δημιουργική συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του, να μάθουμε όλοι να τρώμε σωστά, μια και η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή!

Μέσα από το «Πράσινο Παραμύθι» τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες και βάζουν τη δική τους υπογραφή, αξιοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία. Και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν τελικά κάτι πολύ σημαντικό: Να μάθουν παίζοντας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται δυο παραμύθια, εκ των οποίων το ένα καλούνται να το συνεχίσουν τα ίδια τα παιδιά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα ερωτηματολόγιο, η… μυστική εξίσωση της διατροφής, οδηγίες για την αξιοποίηση του υλικού σε σεμινάρια ή στην τάξη, αλλά και συμβουλές -για παιδιά και γονείς- για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη διατροφή μας ώστε να είναι υγιεινή, απολαυστική και …γεμάτη χαμόγελα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του «Πράσινου Παραμυθιού» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Β του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Μελιού και είστε όλοι καλεσμένοι! Την παρουσίαση θα προλογίσει ο διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας.

Στην εκδήλωση αυτή θα δημιουργηθούν δύο ομάδες. Η πρώτη θα αποτελείται από τους γονείς και η δεύτερη από τα παιδιά.

Αρχικά, οι διαιτολόγοι θα ενημερώσουν και τις δύο ομάδες πάνω σε θέματα διατροφικής διαπαιδαγώγησης, ενώ στη συνέχεια, όλοι μαζί -παιδιά και γονείς- θα παίξουμε βιωματικά παιχνίδια και θα δημιουργήσουμε παραμύθια που έχουν σχέση με τη διατροφή αυτοσχεδιάζοντας.

Την σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά, τα οποία καλούνται να ολοκληρώσουν το «Πράσινο Παραμύθι», εφευρίσκοντας τρόπους ώστε να πείσουν τους φίλους και τους συμμαθητές τους να τρέφονται σωστά.

Στο τέλος, οι ομάδες ενώνονται και όλοι μαζί βγάζουμε συμπεράσματα και μοιραζόμαστε αυτά που μάθαμε!

Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε τα δικά μας παραμύθια, να κουβεντιάσουμε, να ενημερωθούμε και να διασκεδάσουμε!

Και να είστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείτε όταν δείτε πώς οι ήρωες του «Πράσινου Παραμυθιού» – ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα- μπορούν με μαγικό τρόπο να πετύχουν εκεί που συχνά όλοι εμείς οι μεγάλοι …σκοντάφτουμε!

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πράσινο Παραμύθι»

Προλογίζει ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 17.00

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Αίθουσα Β.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης