Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πράξει τα δέοντα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, μετά την απόφαση της Κομισιόν να ελευθεροποιήσει τις θεωρήσεις (βίζα) σε Τούρκους υπηκόους.

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο προεδρικό μέγαρο, με την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος, απηύθυνε έκκληση προς όλους να τηρούν στάση ευθύνης και να μείνουν μακριά από λαϊκισμούς. Σημείωσε δε ότι οι κινδυνολογίες σε ότι αφορά την κάθοδο εποίκων στα κατεχόμενα, δεν έχουν υπόσταση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Επειδή ακούω πολλές φορές τούτες τις μέρες ότι τάχα η ελευθεροποίηση της θεώρησης διαβατηρίων θα επιτρέψει σε εκατομμύρια Τούρκους να έρθουν στην Κύπρο, θέλω να επισημάνω ότι τα 79 εκατομμύρια των Τούρκων υπηκόων είχαν την άνεση να επισκέπτονται την Κύπρο παράνομα από τις παράνομες διόδους, είτε λιμάνια είτε αεροδρόμια. Συνεπώς, θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι επικαλούνται την κινδυνολογία ότι, ουδείς Τούρκος υπήκοος που εισέρχεται παράνομα στην κατεχόμενη περιοχή θα είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτός, με βάση την ελευθεροποίηση της βίζας, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η κινδυνολογία ότι τάχα θα περνούν μέσα από τη νόμιμη δίοδο για να αποτελέσουν εποίκους στην κατεχόμενη περιοχή δεν νομίζω, με βάση τα γεγονότα, να χρειάστηκε οι έποικοι να περάσουν από τα νόμιμα αεροδρόμια ή τα νόμιμα λιμάνια. Συνεπώς, θέλω να παρακαλέσω όλους να τηρούμε μια στάση ευθύνης μακριά από κινδυνολογίες, μακριά από λαϊκισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα σε συνεννόηση με τους εταίρους, παρά τις όποιες εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να διασφαλίσει κατά τον καλύτερο τρόπο την εφαρμογή με την οποία θα αναγνωρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγή: sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης