Ανωμοτί δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώος αναφορικά με την υπόθεση φόνου της Daniela Rosca, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015, ανέγνωσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Αλεξάνδρου.

Μετά την ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου, ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος για όλα τα αδικήματα «που με κατηγορούν» και ότι δεν έχει καμία σχέση «ούτε με το θάνατο, ούτε με τη διάρρηξη του διαμερίσματος της Daniela Rosca».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε πως «ο Plamen Pelov είπε πολλά ψέματα στο Δικαστήριο, φορτώνοντας μου πράξεις που δεν έκανε.

Αφού ανέφερε ότι γνώριζε τον Pelov από το γυμναστήριο, ο κατηγορούμενος σημείωσε πως δούλεψε κοντά του για να ξεφορτώσει κοντέινερ 3–4 φορές και συνολικά πληρώθηκε γύρω στα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, όταν ανέφερε στον Pelov ότι έγινε κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών από το σπίτι των γονιών του και ότι υποψιαζόταν την Daniela, ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει, προκειμένου να μάθουν εάν η κοπέλα ήταν αυτή που έκανε την κλοπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμα ότι ήταν ιδέα του Pelov να τοποθετηθεί GPS στο αυτοκίνητο της Daniela, το οποίο και έμεινε για περίπου 8 – 10 μέρες και προσέθεσε πως όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε αποτέλεσμα από τις παρακολουθήσεις,του είπε να το αφαιρέσει.

Σημείωσε επίσης ότι από την ημέρα που ο Pelov έβγαλε το GPS από το αυτοκίνητο της κοπέλας, δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα της παρακολούθησης της, ούτε και είχε άλλες συζητήσεις με τον Βούλγαρο, ο οποίος με τη σειρά του «δεν του ανέφερε ποτέ ότι συνέχισε να παρακολουθεί τη Daniela».

Σύμφωνα με τον Αλεξάνδρου, από τα μέσα Οκτωβρίου 2015 και μετά δεν είχε καμιά επαφή με τον Pelov. «Ο Pelov (κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση) λέει ψέματα όταν λέει ότι εγώ τον πίεζα είτε να μπει στο διαμέρισμα είτε να κλέψει τη Daniela», είπε και σημείωσε πως όταν έμαθε ότι η Daniela βρέθηκε νεκρή, ο Bούλγαρος τον διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς πως «ούτε είχε ακούσει για το φόνο, ούτε γνώριζε κάτι». Επιπροσθέτως στο σημείο εκείνο, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι είναι αθώος.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης