Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρακολούθησαν, στον Πύργο του Οθέλλου στην Αμμόχωστο, παραδοσιακή κυπριακή μουσική σε ακόμη μια κοινή τους κοινωνική εμφάνιση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι η Κύπρος είναι η πατρίδα μας, είτε ζει κάποιος στη Λεμεσό, είτε στην Αμμόχωστο. Όπως είπε «δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε ενωμένοι. Θα πετύχουμε αν είμαστε ενωμένοι». Με την τελευταία φράση του Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησε εξάλλου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Κυπρογένεια» που αποτελείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς. Οι δύο ηγέτες είχαν προσκληθεί από την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με στόχο να προβάλλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πύργος του Οθέλλου είναι το μεγαλύτερο έργο που ολοκλήρωσε μέχρι σήμερα η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκαν φέτος. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών [UNDP], με συνολικό κόστος εργασιών επείγουσας αποκατάστασης €1,025 εκ.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης