Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία νέας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού από τον ίδιο της τον παππού και τον αδελφό της στη Λευκωσία, της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το 9χρονο κορίτσι στους ανακριτές, ο 70χρονος παππούς της από την πλευρά του πατέρα της, τη βίαζε κατ’ επανάληψη με τη βοήθεια του 13χρονου αδελφού της τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια.

Η 9χρονη τα όσα βίωνε στα χέρια των παππού φερόμενου βιαστή της ανέφερε αρχικά στο σχολείο της και κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Ευημερίας, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

​Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική και γυναικολογική εξέταση, καθώς επίσης και σε εξέταση από παιδοχειρουργό και διαπιστώθηκε ρήξη του παρθενικού υμέναΗ ανήλικη – η οποία διέμενε με τη μητέρα και τον αδελφό της – με τη βοήθεια ψυχολόγου κατέθεσε την Πέμπτη προφορικά στους ανακριτές τις αποτρόπαιες πράξεις του οικείου της προσώπου, που εκτόνωνε τα ζωώδη ένστικτά του στο ανήμπορο να αντιδράσει κορμάκι της, ενώ την Παρασκευή λήφθηκε και οπτικογραφημένη κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική και γυναικολογική εξέταση, καθώς επίσης και σε εξέταση από παιδοχειρουργό και διαπιστώθηκε ρήξη του παρθενικού υμένα.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως υπάρχει καταγγελία, η οποία διερευνάται για διαφθορά ανήλικης. Έχει συλληφθεί ένα πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της παραπονούμενης.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας κ. Αγγελίδη:

Ο 70χρονος ύποπτος οδηγήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησής του.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, διαφθορά γυναίκας κάτω των 13ων ετών και άσεμνη επίθεση.

Οι Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη του 13χρονου αδελφού του θύματος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφού βάση νομοθεσίας θεωρείται ποινικά ανεύθυνος. Ωστόσο, έχει τεθεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας.

Πηγή: sigmalive.com

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης