Η 19η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) που ολοκληρώνεται την Παρασκευή στο Σίδνεϊ, πήρε την ιστορική απόφαση αποδοχής και ένταξης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.), στο IFRC.

Στη συνέλευση συμμετείχε και ο κ. Ανδρέας Ποταμιανός εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Η σημαντική για την Κύπρο απόφαση του IFRC έρχεται να συμπληρώσει την αναγνώριση του Κ.Ε.Σ. ως το 188ο Μέλος του Κινήματος από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταξη του Κ.Ε.Σ. ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του IFRC και το αποκορύφωμα πολλών και μακρόχρονων προσπαθειών και διαβουλεύσεων, που άρχισαν αμέσως μετά το 1974, όταν η διαδικασία αναγνώρισης και ένταξης του Κ.Ε.Σ. στο Κίνημα διακόπηκε λόγω της Τουρκικής Εισβολής.

Αμέσως μετά την δια βοής απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την ένταξη του Κ.Ε.Σ. στο IFRC, τα μέλη της πενταμελούς Κυπριακής αποστολής μετακινήθηκαν από το χώρο των υπό ένταξη μελών, στο χώρο των συνέδρων.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης επικρότησαν χειροκροτώντας την απόφαση και αμέσως η Πρόεδρος της Οργάνωσης, κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, συνοδεύτηκε στο βήμα όπου της επιδόθηκε το σχετικό πιστοποιητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Παπαδοπούλου από το επίσημο βήμα της Γενικής Συνέλευσης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για την απόφαση, ευχαρίστησε τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στην ιστορία, το ανθρωπιστικό έργο και τη διεθνή δράση και προσφορά των χιλιάδων εθελοντών του Κ.Ε.Σ.

Διαβεβαίωσε δε ότι μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και προσήλωσης στις θεμελιώδεις αρχές και τα ιδεώδη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, ως μέλος του Διεθνούς Κινήματος, θα συνεχίσει με συνέπεια, συλλογικότητα και πάντα χωρίς διακρίσεις να ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική αποστολή του στην Κύπρο και το εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης