Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, υπογραμμίζοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αυστρίας. Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα τεθούν θέματα ενέργειας, το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση και περιφερειακά ζητήματα.

«Η Κύπρος και η Αυστρία έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολύ καλές σχέσεις. Η επίσκεψη του Προέδρου Φίσερ στην Κύπρο θα υπογραμμίσει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο, Karl Mueller.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φίσερ επισκέπτεται την Κύπρο. Είχε πραγματοποιήσει ήδη επίσκεψη υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής της Αυστρίας αλλά και ως Πρόεδρος της χώρας του το 2007.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας θα παρακαθίσει σε επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δημάρχους της Λευκωσίας και της Λάρνακας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και Ανδρέα Λουρουτζιάτη αντίστοιχα καθώς και με αξιωματούχους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην παρουσία του Προέδρου Φίσερ θα πραγματοποιηθεί και διμερές οικονομικό φόρουμ με το ΚΕΒΕ.
Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος Φίσερ περιλαμβάνονται διμερή θέματα, το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση, περιφερειακά ζητήματα αλλά και ενεργειακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης