Ξεκίνησε στις 10.00 ώρα Ελλάδος η πρώτη συνάντηση στη Γενεύη ανάμεσα στον Αναστασιάδη, τον Ακιντζί και τις αντιπροσωπείες τους για το Κυπριακό. Σε παράλληλο χρόνο, επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ίδιο ζήτημα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.

Στις 09.45 οι δύο ηγέτες αφίχθηκαν στο Παλάτι των Εθνών, το κτήριο το οποίο φιλοξενεί τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε «καλημέρα» σε ελληνικά και αγγλικά στους δημοσιογράφους, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο είναι αισιόδοξος απάντησε: «Ρωτήστε με όταν τελειώσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους ηγέτες υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη Μάικλ Μόλλερ και ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών θα παρακαθήσουν σε δείπνο που παραθέτει η ελβετική κυβέρνηση στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ. Αναστασιάδης με την αντιπροσωπεία του, στις 20.30.

Χθες, συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες παρουσία του Έσπεν Μπαρθ Έιντε και της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, των διαπραγματευτών Αντρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκπροσώπου του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, ούτε οι δύο ηγέτες είχαν χωριστές συναντήσεις με τον κ. Έιντε.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον κ. Aκιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακάθησε σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς που τον συνοδεύουν στη Γενεύη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης