Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα στις 11:00 ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με στόχο το ξεπάγωμα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί καθοριστικής σημασίας για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, αφού αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον η τουρκική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Έιντε αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον κατοχικό ηγέτη έτσι ώστε να επιστρέψει στις συνομιλίες ή τουλάχιστον να αποδεχθεί την πραγματοποίηση ενός άτυπου δείπνου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επέστρεψε χθες στο νησί από το Πακιστάν, όπου εκπροσώπησε το ψευδοκράτος στη 13η Σύνοδο της Οργάνωσης Οικονομικής Συνεργασίας των Ισλαμικών Κρατών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ετοιμότητά του για να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες, δηλώνοντας πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί ανά πάσα στιγμή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
Στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε συζητήθηκε η νέα μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στις συνομιλίες, προκειμένου να σπάσει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στις συνομιλίες, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υιοθέτηση τροπολογίας από την Βουλή για το Ενωτικό δημοψήφισμα.

Πηγή: sigmalive.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης