Ένας 45χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, είναι ο ένας από τους δυο συλληφθέντες για τη ληστεία που έγινε στη Δόριζα Αρκαδίας, με θύματα τρία ηλικιωμένα αδέρφια, δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Μαζί με τον συνεργό του, ηλικίας 46 ετών αλβανικής καταγωγής, εισέβαλαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Μαΐου, στο σπίτι και με την απειλή ενός όπλου και ενός μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν με σχοινί τα τρία αδέρφια και στη συνέχεια αφού ερεύνησαν του χώρους άρπαξαν περίπου 20 χιλιάδες ευρώ, καθώς επίσης και διάφορα κοσμήματα. Ένα από τα θύματα, 68 ετών, ύστερα από ώρα κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει οι δράστες

Σε όλον τον νομό σήμανε συναγερμός και συνελήφθη πρώτα ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ ο δεύτερος είχε διαφύγει στο βουνό. Για περίπου δύο ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, τον αναζητούσαν. Τελικά, κατάφεραν να τον εντοπίσουν, να τον εγκλωβίσουν και τελικά να τον συλλάβουν. Όπως διαπιστώθηκε οι κακοποιοί είχαν πάει στην Τρίπολη με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθέτησαν κλεμμένες πινακίδες άλλου οχήματος από την περιοχή προκειμένου να «θολώσουν» τα νερά. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Επίσης, στην κατοχή τους, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί, καθώς και τα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον 45χρονο από τη Βόρεια Μακεδονία, με συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, σύμφωνα με την αστυνομία, «είχε παραβιάσει τους όρους 8ήμερης άδειας που του είχε χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 15-01 έως 22-01-2024 από το Κατάστημα Κράτησης Χανίων όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα, καθόσον δεν επέστρεψε στον προβλεπόμενο χρόνο». Στην υπόθεση απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου το δικαστήριο του είχε επιβάλει «κάθειρξη 10 ετών, ενώ είχε διαταχθεί η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του».

Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, αργά το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης συνέλαβαν ένα ακόμα άτομο με εμπλοκή στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν Έλληνα, ηλικίας 68 ετών, ο οποίος ήταν άμεσος συνεργός των άλλων δύο συλληφθέντων και στο παρελθόν φέρεται να είχε συνεργαστεί σε παράνομες πράξεις με τον 46χρονο από τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, ο 68χρονος είναι πολύ πιθανό να έδωσε την αρχική πληροφορία για τα τρία αδέρφια και τα χρήματα που είχαν στο σπίτι τους. Επίσης, οι Αρχές κατάφεραν να βρουν αποδείξεις ότι μετέφερε τους άλλους δυο συλληφθέντες στην Τρίπολη, τους συνάντησε σε ξενοδοχείο πριν τη ληστεία, ενώ δεν είχε φυσική παρουσία στο σπίτι την ώρα της ληστείας. Τυχερός στάθηκε ο… τέταρτος αδερφός των θυμάτων, καθώς την ώρα της εισβολής, από καθαρή τύχη, δεν ήταν στο σπίτι.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται και το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης