Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναμένεται ότι θα αναδειχθεί, χωρίς ανθυποψήφιο, νέος πρόεδρος του κόμματος από το Παγκύπριο Συνέδριο, στις 27 Απριλίου.

Η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο και το κυβερνών κόμμα αποφεύγεται, αφού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Ανδρέας Ταλιαδώρος, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ταλιαδώρος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως η υποψηφιότητά του «είχε ως στόχο να εκφράσει μια ευρύτερη απαίτηση πολιτικού εκσυγχρονισμού στο κόμμα, έτσι ώστε να εναρμονίζεται πλήρως με τις ευρωπαϊκές αρχές που παραδοσιακά ο ΔΗΣΥ πρεσβεύει».

Είπε επίσης πως εξακολουθεί να πιστεύει πως αυτή η ανάγκη υφίσταται και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. «Ταυτόχρονα όμως πιστεύω, ότι οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος σήμερα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά έχουν δημιουργήσει κατεπείγουσες προτεραιότητες», δήλωσε.

Σε αυτές τις προτεραιότητες θα πρέπει να επικεντρωθούν απερίσπαστες όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με πρώτο τον ΔΗΣΥ που είναι ο βασικός κορμός της κυβέρνησης, πρόσθεσε, σημειώνοντας, ότι στην πολιτική, η χρονική συγκυρία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι ο ΔΗΣΥ, υπό την ηγεσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, θα δείξει τον δρόμο της σωτηρίας της πατρίδας με σωστές πολιτικές και μέτρα.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης