Ο γνωστός επιχειρηματίας, Μάικ Σπανός, φαίνεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι θα είναι ο «εκλεκτός» του ΑΚΕΛ, με τον οποίο το κόμμα θα κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2018.

Την ερχόμενη Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η παράταξη της Αριστεράς. Αν δηλαδή θα θέσει ένα δεύτερο όνομα στο τραπέζι, κάτι που όπως όλα δείχνουν θεωρείται αμφίβολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής θα τεθεί προς έγκριση στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, οι οποίες θα συνέλθουν εντός του μήνα. Ως τα μέσα Ιουλίου το ΑΚΕΛ αναμένεται να εξαγγείλει και επίσημα τον υποψήφιό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ είναι ο υποψήφιός του να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Αν δεν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του το ΑΚΕΛ θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου και θα υποχρεωθεί να επιλέξει μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτή και υπουργού, Κίκη Καζαμία, που έχει συμπάθεια στην κομματική βάση.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, πάντως, έχει δηλώσει ότι το κόμμα αναζητά «υποψήφιο νίκης και λύσης, που να διαχειριστεί τη δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στη βάση διαχρονικών θέσεων και αρχών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης