Τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή τους θα εξεταστούν στο τέταρτο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC), που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 14-15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το EMGC είναι το κορυφαίο συνέδριο για όσους ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην περιοχή. Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος κορυφαία στελέχη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς και εμπειρογνώμονες της περιοχής που συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενεργειακών πολιτικών στην Ανατολική Μεσόγειο, για μια εις βάθος συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EMGC θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, τις τάσεις των αγορών, αλλά και της τεχνολογίας, όσον αφορά στις έρευνες, στις γεωτρήσεις, στην ανάπτυξη και στη διαχείριση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους αξιωματούχους της eni SpA για τους σχεδιασμούς τους για την ανάπτυξη των οικοπέδων που τους έχουν παραχωρηθεί μέσω του 3ου γύρου αδειοδότησης. Επιπρόσθετα, η Delek Drilling/Avner θα αναλύσει το πλάνο της για το Ταμάρ και το Λεβιάθαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης