Με τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη συναντήθηκε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η κ. Μογκερίνι κάλεσε όλους να αναλογιστούν το κόστος της μη επίλυσης του Κυπριακού σημειώνοντας παράλληλα ότι η λύση θα συμβάλει στην επίτευξη σταθερότητας στην γύρω περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη είπε ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου η οποία είναι η πιο ταραχώδης στον κόσμο αποτελεί προτεραιότητα για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ.

Στην συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις προτεραιότητες της Κύπρου σε σχέση με την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη έγινε σε βάθος συζήτηση επί σειρά ζητημάτων που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική της Κύπρου και της ΕΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής μιας ενισχυμένης και συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των εξελίξεων στην Νότια Γειτονία και για το πώς Κύπρος και ΕΕ μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης