Σε γεύμα εργασίας παρακάθονται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου στο Ισραήλ.

Πριν από το γεύμα, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Νετανιάχου καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αποκαλώντας τον φίλο. Αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είμαστε πολύ κοντά και αυτό είναι πολύ φυσικό και είναι κάτι που ανθίζει, είπε. Αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου, των επενδύσεων, ενώ για το θέμα του Ιράν εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία.

Για το θέμα της τρομοκρατίας, είπε ότι η Κύπρος απέτρεψε τρία χτυπήματα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας νιτρικής αμμωνίας στη Λάρνακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι είναι ευχαρίστησή του να βρίσκεται στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι όταν βρίσκεται στο Ισραήλ νιώθει σαν στο σπίτι του. Έχουν, ανέφερε, γεμάτη, ουσιαστική, ατζέντα θεμάτων για να συζητήσουν και μίλησε για το στόχο της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Θα συζητηθεί επίσης η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε επίσης πρόσκληση προς τον κ. Νετανιάχου να επισκεφθεί την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης