Την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ενημερώσει στις 18.30 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η ομιλία αναμένεται να καλύψει όλα τα κεφάλαια, που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στόχος του Προέδρου της Κύπρου είναι να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα, που εγείρουν τα κόμματα.
Το Σάββατο στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν προηγήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, λόγω της απουσίας τους στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στη συνάντηση, που είχαν τη Δευτέρα, καθόρισαν το νέο ραντεβού των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ‘Εσπεν Μπαρθ Έιντε. Μετά τη συνάντηση ο κ. Έιντε εξέφρασε έκπληξη για την όψιμη επαναφορά του θέματος της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επικαιρότητα και παρέπεμψε στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης