Συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους αναμένεται να έχει την Τρίτη και την Τετάρτη στην Άγκυρα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως ο κ. Έιντε θα φτάσει απόψε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών. Είπε ακόμη πως ενδεχομένως ο κ. Έιντε να έχει επαφές και με άλλους Τούρκους αξιωματούχους, διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι συναντήσεις του δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να ετοιμαστούν, σε διαβούλευση με τις εγγυήτριες δυνάμεις, για συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, στις αρχές Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

*Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Άιντε: Εποικοδομητική η συνάντηση με Κοτζιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης