Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού και εν όψει της συνάντησης των ηγετών την προσεχή Πέμπτη.

Η αυριανή συνάντηση πραγματοποιείται μετά την απόφαση των δύο ηγετών, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ετοιμαστούν, σε διαβούλευση με τις εγγυήτριες δυνάμεις, για συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο, η Διάσκεψη δεν προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις 6 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο διαπραγματευτές συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή σε σεμινάριο για τη χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού, που ουσιαστικά ήταν μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων και μια συζήτηση ιδεών, σε αυτό το πλαίσιο.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βρετανοί αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στη Λευκωσία Μάθιου Κιντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων εισηγήσεις που υπέβαλε το Λονδίνο ως συμπληρωματικές της απευθείας χρηματοδότησης, όπως για παράδειγμα πρωτοβουλίες για επενδύσεις ή κυβερνητικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδέα είναι να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων για τις διάφορες εναλλακτικές εισηγήσεις που αφορούν στη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης