Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την έγκριση της 7ης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος του Ιουλίου, και την εκταμίευση ποσού περίπου 125 εκατ. ευρώ για την Κύπρο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Eurogroup είχε δώσει τη δική του έγκριση για την εκταμίευση προς την Κύπρο δόσης 500 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη έγκριση για την εκταμίευση της δόσης θα γίνει από τα διοικητικά όργανα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), εντός του Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής, από το κυπριακό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, ύψους 10 δισ. ευρώ, έχει εκταμιευθεί συνολικό ποσό 6,49 δισ.

Σημειώνεται πως η αποστολή της τρόικας θα βρίσκεται στην Κύπρο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για την προτελευταία αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος, η οποία θα επικεντρωθεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στη συνέχιση της ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης