Η δεύτερη φάση τoυ Euro 2012 ξεκινά σήμερα, με την Τσεχία και την Πορτογαλία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας (21.45) και, στην περίπτωση που δεν βγει νικητής μετά τα 90 λεπτά, θα ακολουθήσει παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα της Τσεχίας έκανε την έκπληξη και, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη διοργάνωση με βαριά ήττα 4-1 από τη Ρωσία, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο, επικρατώντας 2-1 της Ελλάδας και 1-0 της Πολωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίχαλ Μπίλεκ θα παρατάξει σχήμα 4-2-3-1, με τον Μίλαν Μπάρος στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Πετρ Γίρατσεκ, που θα δίνει βοήθειες στον Μπάρος, ενώ ανασταλτικά θα αγωνιστούν οι Πιλάρ, Λιμπέρσκι, Πλασίλ και Χούμπσμαν. Φυσικά, κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Πετρ Τσεχ.

Μίνι-έκπληξη διέγραψε στον Β’ όμιλο και η Πορτογαλία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση της Ολλανδίας και πήρε την πρόκριση. Στην πρεμιέρα η Πορτογαλία έχασε 1-0 από τη Γερμανία, όμως έφτασε τους 6 βαθμούς, κερδίζοντας 3-2 τη Δανία και 2-1 την Ολλανδία.

Ο Πάουλο Μπέντο θα παρατάξει 4-3-3 και θα στηριχτεί στον κορμό που συνθέτουν οι Ρονάλντο, Πόστιγκα, Νάνι, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Πέπε και Μπρούνο Άλβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιθανές συνθέσεις:

Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ, σύστημα 4-2-3-1): Τσεχ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Κάντλετς, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Γίρατσεκ, Χούμπσμαν, Πλασίλ, Κόλαρ, Πιλάρ, Μπάρος.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο, σύστημα 4-3-3): Πατρίσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα, Ρονάλντο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης