Μία από τις πιο γλυκές ήττες της ιστορίας της γνώρισε απόψε η Γαλλία. Οι «τρικολόρ», μολονότι έχασαν με 2-0 από την αδιάφορη Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση του ομίλου τους και παράλληλα την πρόκριση για τους «8» του Euro, μετά την ήττα της Ουκρανίας από την Αγγλία.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Μπλαν θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των Σουηδών, οι οποίοι αποχαιρέτησαν με νίκη το Euro 2012, σημείωσαν οι Ιμπραΐμοβιτς (54’) και Λάρσον (90+1′).

Ο αγώνας

Από μία πολύ καλή ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Η πρώτη ανήκε στην Γαλλία στο 8΄ με τον Ριμπερί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ισακσον, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ αναδείχθηκε νικητής στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σουηδία «απάντησε» δύο λεπτά αργότερα με τον Τοϊβόνεν να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Λιορίς.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι «τρικολόρ» είχαν άλλα δύο σουτ από τους Μπενζεμά και Μπεν Αρφά που δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημίχρονου.

Στο 54ο λεπτό η ομάδα του Μπλαν υπέστη «ψυχρολουσία», καθώς οι αδιάφοροι Σουηδοί πήραν το προβάδισμα με το κορυφαίο μέχρι τώρα γκολ στη διοργάνωση από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο άσος της Μίλαν με εντυπωσιακό βολ πλανέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς (1-0), ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ των «τρικολόρ» έκανε μεγάλη απόκρουση στην προβολή του Μέλμπεργκ.

Στο 64΄ το σουτ του Νασρί πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Σουηδός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μβιλά.

Στο 82΄ οι Γάλλοι είχαν μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μενέζ, ο οποίος έκανε το πλασέ, βλέποντας τον Ίσακσον να αποκρούει με τα πόδια.

Και αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, εν τέλει δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα στο 90+1 από τον Λάρσον.

Πάντως το τελευταίο σφύριγμα του Πέδρο Προένσα βρήκε και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες, καθώς από τη μία η Σουηδία αποχαιρέτησε με νίκη τη διοργάνωση, ενώ στον αντίποδα οι Γάλλοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά, λόγω της νίκης των Άγγλων επί της Ουκρανίας.

Κίτρινες: Σβένσον, Χόλμεν – Μεξές

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνγκβιστ, Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον (78΄ Χόλμεν), Κάλστρομ, Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Μπαϊραμι (46΄ Βίλχεμσον), Τοϊβόνεν (78΄ Βέρνμπλουμ).

Γαλλία (Λοράν Μπλαν): Λιορίς, Ντεμπισί, Μεξές, Ραμί, Κλισί, Μπεν Αρφά (59΄ Μαλουντά), Νασρί (77΄ Μενέζ), Ντιαρά, Μβιλά (83΄ Ζιρού), Ριμπερί, Μπενζεμά.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης