Από ένα βαθμό πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους Ρουμανία και Ελβετία μετά το ισόπαλο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Euro 2016. Το σκορ άνοιξε στο 18’ με πέναλτι ο Στάνκου, ενώ για τους Ελβετούς ισοφάρισε στο 57’ ο Μεχμέντι.

Η Ελβετία ήταν η ομάδα που ξεκίνησε να πιέζει με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Σεφέροβιτς. Ο φορ των Ελβετών έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει στο σκορ στο 7’, όταν σούταρε άουτ, ενώ στο 16’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ταταρουσάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα λεπτό αργότερα ο Λιχτστάινερ τράβηξε παρατεταμένα μέσα στην περιοχή τον Στάνκου, με τον 28χρονο επιθετικό να παίρνει φόρα και από την άσπρη βούλα του πέναλτι να ανοίγει το σκορ.

Παρά το προβάδισμα, οι Ρουμάνοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ η Ελβετία συνέχισε να έχει την υπεροχή και την κατοχή. Η Ρουμανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απώλεσε στο 46’ ευκαιρία με τον Χομπάν, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά το 1-1 διαμορφώθηκε στο 57’. Ο Μεχμέντι με δυνατό σουτ νίκησε τον κίπερ της Φιορεντίνα και σκόραρε, ενώ στη συνέχεια, το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Ελβετία είχε μία καλή στιγμή στο 68’ με τον Εμπολό, ενώ η Ρουμανία με φάουλ του Τόρζε στο 70’ απάντησε. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρουμανία – Ελβετία 1-1 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 18′ πεν. Στάνκου – 57′ Μεχμέντι
28′ δοκάρι ο Σαπουνάρου

Κίτρινες κάρτες: Πρεπέλιτσα, Κίπτσιου, Κεσέρου, Γκριγκόρε – Τσάκα

Κόκκινες κάρτες:

Ρουμανία:
Ταταρουσάνου, Ρατς (62′ Φιλίπ), Κίρικες, Κίπτσιου, Πίντιλι (46′ Χομπάν), Τόρζε, Κεσέρου, Πρεπέλιτσα, Στάνκου (84′ Αντόνε), Γκριγκόρε, Σαπουνάρου.

Ελβετία:
Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς (64′ Εμπολό), Τσάκα, Μπεχράμι. Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί (83′ Λανγκ), Μεχμέντι, Τζουρού, Σχαρ, Σακίρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης