Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε.Κ.Κ, οι «ενοχλητικές» δηλώσεις του Νίκου Αλέτρα – Αρτινού, μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), περί αποκλεισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου από τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην τελετή λήξης τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούν τον λόγο για τον οποίο τιμωρείται τώρα με ποινή αποκλεισμού από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλήνια ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, της οποίας είναι μέλος, με ανακοίνωσή της εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή της στο πρόσωπο του δημοσιογράφου – κριτικού, αποδοκιμάζοντας τη φασίζουσα νοοτροπία και την κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημάδι των καιρών, ν’ ακρωτηριάζεται η δημοκρατία σε θεσμούς πολιτισμού. Εύκολα επιλέγεις ταινίες με θέμα τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, δυσκολεύουν όμως τα πράγματα εκτός οθόνης. Καλούμε τις δημοσιογραφικές ενώσεις και την κινηματογραφική κοινότητα να πάρουν θέση, τους δε αρμοδίους ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Νίκος Αλέτρας – Αρτινός ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής FIPRESCI του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης