Παρακάτω σας παραθέτουμε 10 λόγους για τους οποίους το CrossFit είναιmust στη ζωή σας:

1)Το
CrossFit σε στέλνει απευθείας στο στόχο.
Όλοι γνωρίζουμε οτι αργά και σταθερά κερδίζεις τον αγώνα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα και ιδιαίτερα στον κόσμο του Fitness. Όταν ξεκινάς το CrossFit αυτόματα τίθεσαι σε προπονήσεις υψηλής έντασης που στο τέλος είσαι κατάκοπος και καταιδρωμένος. Η αλήθεια είναι οτι η υψηλή ένταση δημιουργεί αποτελέσματα. Γι αυτό και οι CrossFitters έχουν καλοσχηματισμένα κορμιά.

2) Το CrossFit δημιουργεί όμορφα κορμιά.
Όταν φτάνει η ώρα να προπονηθείτε πολλοί άνθρωποι (ιδιαίτερα γυναίκες) φοβούνται οτι θα χτίσουν υπερβολικά και ανεπιθύμητα μυώδη σώματα. Φοβούνται οτι το κορμί τους θα μετατραπεί σαν αυτά των Bodybuilders. Το θέμα είναι οτι το CrossFit δεν δημιουργεί τέτοια κορμιά. Το CrossFit δημιουργεί κορμιά λειτουργικά, έτοιμα να ανταπεξέλθουν σε κάθε δοκιμασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 3) Το CrossFit δημιουργεί αθλητές.
Το CrossFit αποτελείται από μεγάλη ποικιλία ασκήσεων που ωφελούν το σώμα σας με διάφορους τρόπους. Δεν έχει ως σκοπό να σας κάνει πιο δυνατούς, σκοπό έχει να σας βελτιώσει σε πολλούς τομείς όπως τρέξιμο, άρση βαρών, ασκήσεις γυμναστικής, αντανακλαστικά κ.α. Δεν δημιουργεί Bodybuilders δημιουργεί αθλητές!


 4) Το CrossFit επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του Fitness.
Για πολλά χρόνια πολλοί πίστευαν οτι το Fitness είναι να ασχολείσαι με μια μόνο δραστηριότητα. Είτε να τρέχεις σε μαραθώνιο, είτε να σηκώνεις βάρη είτε να παίζεις μπάσκετ-ποδόσφαρο κ.α. Το CrossFit ήρθε για να επαναπροδιορίσει τη λέξη Fitness. Αύτο το επιτυγχάνει συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές δραστηριότητες σε διαφορετικές ασκήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 5) Το CrossFit είναι μια ”κοινότητα”.
Το CrossFit στην πρώτη επαφή φαίνεται εκφοβιστικό, όταν όμως ξεκινήσετε, μια ολόκληρη κοινότητα(το σύνολο των συναθλητών σας) είναι οι υποστηρικτές σας. Δε θα γυμναστείτε ποτέ ξανά μόνοι σας, θα αναπτύξετε διαφιλικές σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους συζητώντας τα πάντα γύρω από τη προπόνηση σας. Πράγμα που δε συμβαίνει ποτέ σε ένα συμβατικό γυμναστήριο.

6) Στο CrossFit έχεις πάντα μετρήσιμα αποτελέσματα.
Όταν μπαίνετε σε ένα πρόγαμμα CrossFit είστε πάντα σε θέση να ελέγχετε την πρόοδο και την εξέλιξή σας. Θα έχετε μετρήσιμα στοιχεία από την ημέρα που ξεκινήσατε και θα μπορείτε να δείτε κατα πόσο βελτιώθηκε το σώμα σας και η φυσική σας κατάσταση.

 7) Το CrossFit σας προετοιμάζει για οτιδήποτε.
Οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες συνήθως επικεντρώνονται σε ένα μεταβολικό μονοπάτι. Ωστόσο το σώμα σας έχει πολλαπλά μεταβολικά συστήματα 3 εκ των οποίων είναι σημαντικά για την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια δραστηριότητα. Αυτά είναι: phosphagen system, glycolytic system και oxidative system. Το CrossFit εκπαιδεύει τα συστήματα αυτά, ενσωματώνοντας μια μεγάλη ποικιλία από προπονήσεις που επικεντρώνονται σε διαφορετικούς μυς και με διαφορετικούς ρυθμούς.


 8) Το CrossFit σας βοηθά να ξεπεράσετε τις αδυναμίες σας.
Το CrossFit λόγω της ποικιλίας των ασκήσεων που ενσωματώνει στα προγράμματα στοχεύει σε μέρη του σώματος τα οποία ποτέ δεν είχατε ως στόχο να γυμνάσετε. Τα προγράμματα αυτά αργά και σταθερά θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε κάθε αδυναμία σας αλλά και να σας απαλλάξουν από πόνους που είχατε.

 9) Το CrossFit βελτιώνει την υγεία σας.
Το να γυμνάζεστε είναι πάντα καλό για την υγεία σας.
Η διαφορετικότητα των προγραμμάτων του CrossFit όμως σας βοηθά να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά, την αποτελεσματικότητα σας, και την πρόληψη των τραυματισμών στη καθημερινότητα σας. Σε όλα αυτά προσθέστε και μια καλή διατροφή και είστε έτοιμοι για μια υγιή και μακροχρόνια ζωή.

 10)Το CrossFit σου αλλάζει τη ζωή.
Αποτέλεσμα της ένταξής σας στην κοινότητα του CrossFit είναι να αποκτήσετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση σε άλλες πτυχές της καριέρας σας και της ζωής σας γενικότερα. Όχι μόνο είστε σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και η εξωτερική σας εμφάνιση δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που θα σας κάνει και πιο ευτυχισμένους στη ζωή.

 Σε συνεργασία με το 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης