Της Φωτεινής Μπήτρου Γυμνάστρια

Πιλάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης που στοχεύουν στην ενίσχυση της ευλυγισίας και της σωματικής δύναμης χωρίς να αυξάνει τον όγκο.

Περιλαμβάνει ασκήσεις με διατάσεις , αντίσταση και αναπνοές.

Προσφέρει ισορροπία κίνησης , σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, απώλεια πόντων, μυϊκή σύσφιξη, ενδυνάμωση πλάτης-μηρών –κοιλιάς, ελαστικότητα σπονδυλικής στήλης και ανακούφιση από πόνους . Επίσης συντελεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και λειτουργία των πνευμόνων.
Γιατί να επιλέξετε το πιλάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνει ελαστικότητα και ισορροπία ενισχύοντας τη σωματική δύναμη. Ενισχύει και διαμορφώνει του μύες όλου του σώματος. Βοηθά στην μείωση του άγχους, την αποβολή της έντασης και την αύξηση της ενεργητικότητας.

Δημιουργεί πιο δυνατή και ελαστική σπονδυλική στήλη και επαναφέρει τη σωστή στάση του σώματος. Βοηθά στη σύντομη ανάρρωση από τραυματισμούς – ανακουφίζει από τους πόνους της πλάτης και των αρθρώσεων. Ενισχύει την ευκινησία και τη σωματική αντοχή.

“Καλή φυσική κατάσταση είναι η απόκτηση και η διατήρηση ενός ομοιόμορφα ανεπτυγμένου σώματος με ένα υγιές μυαλό, πλήρως ικανό να εκτελέσει φυσικά, εύκολα και ικανοποιητικά τα πολλά και ποικίλα καθημερινά καθήκοντα με ζωντάνια και ευχαρίστηση. Μια υγιής σπονδυλική στήλη είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση, χαρίζοντας στον άνθρωπο δύναμη, σταθερότητα, ελαστικότητα και νεανικότητα”.Joseph Hubertus Pilates

Γιόγκα

Η αγάπη μου για την σωματογνωσία, την κίνηση αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της ενέργειας με οδήγησαν στο μονοπάτι της γιόγκα. Όλα τα επίπεδα των μαθημάτων γιόγκα αποτελούνται από μια σειρά πρακτικών που δυναμώνουν το σώμα, ηρεμούν το νου και μας οδηγούν σε μια πιο αρμονική και ισορροπημένη κατάσταση ύπαρξης.

Περιλαμβάνουν Ασάνες (Asanas: στάσεις),
Πραναγιάμα (τεχνικές αναπνοής) και χαλάρωση
στο τέλος του μαθήματος.

“Η γιόγκα είναι ένα φως που, αν ανάψει, δεν σβήνει ποτέ. Όσο μεγαλύτερη γίνεται ηεξάσκηση , τόσο μεγαλύτερη είναι η φλόγα. Β.Κ.S.Iyengar

Γιατί να επιλέξετε γιόγκα

1. Δίνει μεγάλη ελαστικότητα και κινητικότητα στις αρθρώσεις
2. Διορθώνοντας τη στάση της σπονδυλικής στήλης ανακουφίζει από πόνους της μέσης, του αυχένα ή της πλάτης
3. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και απελευθερώνει την ένταση καταπολεμώντας το stress
4. Βελτιώνει το μυϊκό σύστημα και σμιλεύει το σώμα
5.Κάνει καλό στο νευρικό σύστημα , την καρδιά και το κυκλοφορικό
6. Ενισχύει την αναπνευστική λειτουργία
7.Βελτιώνει την ισορροπία του σώματος.
Συμπέρασμα : Αν και η γιόγκα με το πιλάτες μοιράζονται κάποιες ασκήσεις, ως επί το πλείστον, οι ασκήσεις είναι διαφορετικές.

Τα οφέλη της γιόγκα και του πιλάτες είναι εξαιρετικά. Βοηθούν στην απόκτηση ενός όμορφου και δυνατού σώματος, χωρίς ογκώδη μύες, σχετίζονται με την μείωση του στρες και την αύξηση ευημερίας και απευθύνονται και τα δυο σε ένα ευρύ φάσμα πληθυσμού για την εκγύμναση σώματος, μυαλού και πνεύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης