Η επιστήμη αναλύει πως επηρεάζονται οι παίκτες και τι πρέπει ακριβώς να κάνουν για μέγιστη απόδοση εντός και εκτός γηπέδου. Λίγες ημέρες πριν το Μουντιάλ είχε κυκλοφορήσει η πικάντικη είδηση που αφορούσε 8 διεθνείς Μεξικανούς ποδοσφαιριστές που είπαν να αποφορτιστούν από την πίεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να περάσουν το βράδυ τους σε ένα πάρτι που περιελάμβανε καμιά 30αριά glamour models.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Guillermo Ochoa, τα αδέρφια Dos Santos, ο Carlos Salcedo, ο Marco Fabián, ο Héctor Herrera, ο Raúl Jiménez και ο Jesús Gallardo φαίνεται πως έκαναν ιδανική προετοιμασία στην βίλα των οργίων, καθώς στην πρεμιέρα το Μεξικό ταπείνωσε τους παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς. Μάλιστα, μετά τη νίκη ο προπονητής Juan Carlos Osorio δήλωσε πως ήξερε για την περιβόητη βραδιά και δεν έχει πρόβλημα αν οι παίκτες του βγάζουν την ίδια επιθυμία και για νίκη μέσα στο γήπεδο.

Όμορφες ιστορίες σαν την παραπάνω λοιπόν, δημιουργούν το εύλογο ερώτημα: Πρέπει να κάνουν σεξ οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης; Και αν ναι, πόσο;

Ας πάρουμε τη γνώμη των ειδικών, μαζί με κάποια ιστορικά περιστατικά. Πριν λίγες ημέρες ρώτησαν τον μύθο Romario τι συμβουλή έχει να δώσει στον Gabriel Jesus για το Μουντιάλ. «Να κάνει πάρα πολύ σεξ» ήταν η απάντηση του πρώην σπουδαίου επιθετικού στον νεαρό φορ της Βραζιλίας. Αν κάνεις δε, ένα στοιχειώδες googlάρισμα με τις λέξεις “Gabriel Jesus, sex, goals” θα βρεις χιλιάδες άρθρα χωρίς καν ο ποδοσφαιριστής της City να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Romario, που ασφαλώς εφάρμοζε την ίδια τακτική πίσω στα χρόνια της δόξας του, σημείωσε 5 γκολ στο Μουντιάλ των ΗΠΑ και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ασχέτως αν την κοπάναγε κρυφά από το ξενοδοχείο για να γευτεί τα ζουμερά κορίτσια της Καλιφόρνιας. Η ιστορία όμως των Βραζιλιάνων έχει και το ακριβώς αντίστροφο παράδειγμα. Το 1958 στη Σουηδία, οι υπεύθυνοι της Σελεσάο ζήτησαν από το ξενοδοχείο που τους φιλοξενούσε να αντικαταστήσει τις γυναίκες υπαλλήλους του με άντρες, ώστε να μην αποσπάται ο γνωστός γυπαετός και κορυφαίος παίκτης της ομάδας, Garrincha, ενώ το 2002 ο Luiz Felipe Scolari απαγόρευσε τελείως το σεξ στους ποδοσφαιριστές του. Αποτέλεσμα και τις δύο φορές ήταν να κερδίσουν το τουρνουά.

Όλες αυτές τις συμπεριφορές έχει αναλύσει η Βραζιλιάνα σεξολόγος Regina Navarro, μέσω άρθρου της.

«Αρκετές έρευνες αναφέρουν πως η εκσπερμάτωση καταναλώνει αρκετή ενέργεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο να είναι από υποτονικός μέχρι έτοιμος για ύπνο. Υπάρχουν όμως και άλλες που τονίζουν πως το σεξ αυξάνει την αυτοπεποίθηση και κάνει πιο δημιουργικό τον άνθρωπο, βοηθώντας τον να αντιμετωπίζει καταστάσεις με μεγαλύτερο θάρρος. Ένας οργασμός λοιπόν μπορεί να είναι απελευθέρωση. Από την άλλη, ένας ποδοσφαιριστής, μη κάνοντας σεξ για ένα διάστημα, να κρατήσει μέσα του την επιθετικότητα και την ορμή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο γήπεδο» αναφέρει η Navarro.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «το σεξ στο Μουντιάλ σε κάποιους δίνει φτερά και κάποιους άλλους τους ρίχνει. Εξαρτάται πάντοτε από το είδος της σχέσης και από το timing. Καλό είναι να γίνεται, ιδανικά τουλάχιστον 36 ώρες πριν από ματς αλλά να συνοδεύεται από την κατάλληλη ξεκούραση και επαρκή ύπνο». Regina μου, εκατοντάδες ποδοσφαιριστές σε ευχαριστούν.
Πηγή: askmen.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης