Η Blizzard έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να αναπτύσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα games όλων των εποχών. Oρισμένα παραδείγματα είναι η σειρά Diablo, το Starcraft και φυσικά το νούμερο ένα MMORPG σε όλο τον κόσμο, το World of Warcraft. Κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 2005 με εξαίρεση το 2006 και το 2012, η αμερικάνικη εταιρία διεξάγει το μεγάλο event που ονομάζεται BlizzCon όπου και παρουσιάζει τα σχέδιά της για το μέλλον και κάνει σημαντικές ανακοινώσεις. Πέραν των ανακοινώσεων, στη BlizzCon οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να δουν cosplay από χαρακτήρες των franchises της Blizzard, διαγωνισμούς χορού αλλά και να κερδίσουν διάφορα δώρα.

Η φετινή BlizzCon έλαβε χώρα στο Anaheim Convention Center, στην πόλη Anaheim της California την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το ίδιο μέρος όπου διεξήχθη το 2011, καθώς πέρυσι απουσίασε παντελώς. Τα πιο hot θέματα ήταν το Heroes of The Storm, το νέο MOBA που θα μας παρουσιάσει η Blizzard, το νέο expansion του World of Warcraft με την ονομασία Warlords of Draenor και φυσικά το card game που έχει τραβήξει τη προσοχή όλων, το Hearthstone: Heroes of Warcraft. Για μια μικρή ομάδα ατόμων, σημαντική είδηση αποτελούσε και το τι θα γίνει με το Titan, το πολυαναμενόμενο νέο MMORPG της Blizzard που πολλοί πίστευαν ότι θα αντικαθιστούσε το WoW παίρνοντάς του τη πρωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Heroes of the Storm
Η Blizzard μας δεν μας κράτησε άλλο σε αγωνία και αποκάλυψε επίσημα το νέο MOBA της, το Heroes of The Storm. Δήλωσε ότι πρόκειται για ένα free-to-play brawler το οποίο θα περιλαμβάνει στο ρόστερ αγαπημένους ήρωες από όλο το Diablo, Starcraft και World of Warcraft όπως για παράδειγμα τον Jim Raynor, τον Arthas, την Kerrigan και άλλους πολλούς. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 18 ήρωες αλλά η Blizzard έχει υποσχεθεί ότι θα προστεθούν περισσότεροι στη συνέχεια. Δείτε το τρέιλερ του Heroes of The Storm.

Το μοντέλο του θα είναι όπως είπαμε και πιο πριν free-to-play και περιέργως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τα micro-transactions αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα τα δούμε να εφαρμόζονται ώστε να υπάρξει και η ανάλογη συντήρηση των servers. Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι σε όλη τη παρουσίαση, ο Dustin Browder, lead designer του StarCraft 2, δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά τη λέξη MOBA αλλά επέμενε στο να αποκαλεί το Heroes of The Storm απλώς brawler. Φαίνεται ότι θα ήθελε να αποφύγει τα αρνητικά σχόλια από τη πλευρά του κοινού καθώς τα MOBA είχαν πάντοτε πρόβλημα με το community και προσπάθησε να ονομάσει κάπως αλλιώς το Heroes of The Storm.

Το Heroes of The Storm παρόλα αυτά θα είναι στα πρότυπα των MOBA και ο κύριος σκοπός της κάθε ομάδας που θα παίρνει μέρος στον αγώνα θα είναι να καταστρέψει το Nexus του αντιπάλου. Ο κάθε ήρωας θα ξεκλειδώνει ειδικές δυνάμεις όσο ανεβαίνει και δυναμώνει η ομάδα. Από ότι καταλάβαμε η Blizzard θέλει να προωθήσει την ομαδική προσπάθεια και έτσι εισάγει στο παιχνίδι στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο από όλα. Προχωρώντας όμως σε πιο προσωπικό επίπεδο, θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε talent trees για τον τρόπο με τον οποίο θα χτίσετε τον χαρακτήρα που θα αναλάβετε έτσι ώστε να είναι πιο δυνατός στο meta game. Αυτή τη στιγμή το Heroes of The Storm βρίσκεται σε closed beta αλλά μπορείτε να κάνετε signup εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Warlords of Draenor
Ο Chris Metzen της Blizzard ανέβηκε στη σκηνή και επιβεβαίωσε ότι το World of Warcraft θα έχει και πέμπτο expansion που θα ονομάζεται Warlords of Draenor. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο νέο expansion θα επισκεφθούμε μια ολοκαίνουρια περιοχή, το Draenor. Αυτή η περιοχή δεν είναι άλλη από την Outland που γνωρίζουμε σήμερα, αυτό το άγονο έδαφος που πηγαίνουμε για quests μόλις γίνουμε level 70. Το Draenor έμοιαζε πολύ διαφορετικό πριν καταστραφεί και μετατραπεί σε αυτό που είναι τώρα και ήταν σπίτι των Dranei και των Orcs. Σε αυτό το expansion θα ταξιδέψετε στην εποχή πριν τη καταστροφή του Draenor και θα παίξετε δίπλα σε θρύλους όπως τον Grommoash Hellscream και τον Ner’zhul.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blizzard, Mike Morhaime, δήλωσε πως οι παίχτες θα μπορέσουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για έναν από τους πιο epic πόλεμους στη σειρά Warcraft. Το gameplay αναμένεται να είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό αφού θα προστεθεί μια πληθώρα από νέα raids, dungeons, quests, battlegrounds και scenarios αλλά και καινούριες περιοχές για να παίξετε και να φτάσετε μέχρι το level 100! Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η δυνατότητα να αγοράσετε σπίτι στο οποίο θα μπορέσετε να στεγάσετε followers και να τους χρησιμοποιήσετε για να κάνουν quests για εσάς ακόμα και όταν δεν θα παίζετε. Δείτε το τρέιλερ που ακολουθεί.

Δυστυχώς σε αυτό το expansion δεν θα έχουμε κάποιο νέο class ή race όπως είχαμε στο Mists of Pandaria αλλά κάτι το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, rework στα models. Η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα αναδημιουργήσει τα character models και τα animations από την αρχή με σκοπό να τα βελτιώσει μιας και τόσα χρόνια έχουν μείνει στάσιμα. Επίσης οι παλιοί παίχτες που είχαν παίξει κάποτε και θέλουν να ξαναρχίσουν ή ακόμα και οι νέοι παίχτες οι οποίοι ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις νέες αυτές δυνατότητες από την αρχή, θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το ειδικό booster το οποίο λειτουργεί μόνο για έναν χαρακτήρα και τον φτάνει αμέσως στο level 90.

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε η φήμη ότι το World of Warcraft θα γινόταν free-to-play και θα καταργούσε το subscription όπως έχουν κάνει τόσα MMORPG τα οποία δεν άντεξαν στον ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά επιβεβαιώθηκε ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν αναληθείς και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταργηθεί η συνδρομή στο WoW. Δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Warlords of Draenor αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις μας και κρίνοντας από τις πράξεις της Blizzard γενικά, το νέο expansion ίσως να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη του 2014.

World of Warcraft Movie και Warcraft remakes
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη με σχετικό άρθρο, μια ταινία World of Warcraft είναι ήδη στα σκαριά. Κατά καιρούς μαθαίνουμε διάφορες πληροφορίες για τους ηθοποιούς που θα πάρουν μέρος στη ταινία αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε ποιο θα είναι το κύριο θέμα της. Ανακοινώθηκε λοιπόν από τον υπεύθυνο παραγωγής της ταινίας, Duncan Jones, ότι το σενάριο θα έχει να κάνει με τις δύο αντίπαλες φυλές των Humans και των Orcs και τον πόλεμο μεταξύ τους. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η ταινία θα έχει μέσα τον Anduin Lothar από την race των Humans και τον Durotan από τα Orcs. Το καλό είναι ότι μάθαμε πως σαν ταινία δεν θα είναι μονόπλευρη αλλά θα περιλαμβάνει την ιστορία και των δύο φυλών από τη δική τους πλευρά. Έτσι και αλλιώς θα ήταν άδικο αν δεν υπήρχε αντικειμενικότητα στη ταινία World of Warcraft από τη στιγμή που μόνο του το παιχνίδι μας επιτρέπει να αποφασίσουμε για το ποιο race θα διαλέξουμε για να παίξουμε.

Κατά τη διάρκεια της BlizzCon, η αμερικάνικη εταιρία ερωτήθηκε για το αν θα υπάρξει κάποιο remake του Warcraft 1 και του 2 έτσι ώστε να παίζουν σε καινούριους υπολογιστές. Η απάντηση ήταν καταφατική και μάλιστα ειπώθηκε ότι μια ομάδα από περίπου επτά developers μέσα στη Blizzard είναι fan των παλιών Warcraft και κάνει ότι περνάει από το χέρι της στον ελεύθερο χρόνο που της απομένει για να μπορέσει να φέρει εις πέρας κάτι τέτοιο. Το Warcraft: Orcs & Humans κυκλοφόρησε το 1994 και το Warcraft 2: Tides of Darkness το 1995 αλλά θέλουν πολλά «μαστορέματα» για να τα κάνετε να παίξουν σε μοντέρνους υπολογιστές. Παρόλα αυτά το Warcraft 3: Reign of Chaos μαζί με το expansion The Frozen Throne λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε σημερινούς υπολογιστές.

Titan
Δυστυχώς δεν μάθαμε κάτι καινούριο για το Titan καθώς η Blizzard έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αφήσει το συγκεκριμένο project προς το παρόν για να επικεντρωθεί σε άλλα και θα το ξαναρχίσει το 2016.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Στα πλαίσια της BlizzCon η Blizzard ανακοίνωσε ότι το Heartstone θα διατεθεί τόσο στα iPhone, όσο και στις Android συσκευές. Οι δύο νέες εκδόσεις αναπτύσσονται ήδη από την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει και έκδοση για iPad.

H Blizzard ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει χρυσούς ήρωες οι οποίοι θα ξεκλειδώνονται μόνο μέσω του Ranked Mode. Φαίνεται πως η εταιρία προσπαθεί να προωθήσει το Ranked Mode μιας και οι περισσότεροι beta testers έχουν δείξει μια προτίμηση προς το Arena Mode. Εν τω μεταξύ, το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο θα γίνει διαθέσιμη η open beta έκδοση του Hearthstone.

Diablo III: Reaper of Souls
Η Blizzard δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Diablo III και στο expansion του, το Reaper of Souls. Το expansion φέρνει αρκετές αλλαγές, όπως το Adventure mode στο οποίο αναλαμβάνετε διάφορα bounty quests με έπαθλο XP και αρκετό gold. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο mode όλα τα waypoints είναι ξεκλειδωμένα, οπότε μπορείτε με άνεση να μεταφερθείτε σε όλες τις περιοχές του χάρτη. Επιπλέον, προστίθενται νέοι μηχανισμοί crafting που ονομάζονται enchanting και transmogrifying, το Paragon σύστημα βελτιώνεται, ενώ εισάγεται και ένας νέος Artisan ονόματι Mystic. Δείτε το στο τρέιλερ που ακολουθεί.

Πέρα από αυτά τα οποία ήταν ήδη γνωστά, η Blizzard μίλησε και για την έκδοση του Diablo IIΙ στο PS4. Η εταιρία δήλωσε ότι το Diablo III θα τρέχει στα 60 fps με ανάλυση 1080p, θα υποστηρίζει touchpad και θα έχει μικρότερο loading. Πέρα από τη βελτίωση στο τεχνικό κομμάτι, θα δούμε και νέα features τα οποία κάνουν την PS4 έκδοση του Diablo III πιο ενδιαφέρουσα. Ένα παράδειγμα είναι τα Avenger Kills με τα οποία θα παίρνετε εκδίκηση για τον θάνατο κάποιου φίλου σας! Συγκεκριμένα, σε κάποια στιγμή που θα σκοτεινιάσουν απροειδοποίητα οι ουρανοί, ένα τέρας θα πεταχτεί για να σκοτώσει τον φίλο που θα είναι μαζί σας εκείνη τη στιγμή. Αν ο φίλος σας πεθάνει και εσείς καταφέρετε να σφάξετε το τέρας που τον σκότωσε τότε θα λάβετε και οι δύο μεγάλο loot. Αν όχι, τότε το τέρας θα ανέβει level, θα γίνει πιο δυνατό και θα κυνηγάει όλους τους φίλους σας για να τους σκοτώσει.

Μια δεύτερη και πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι τα δώρα που θα παίρνετε με τα Legendary loots. Αν κάνετε loot και βρείτε ένα Legendary item, τότε θα λάβετε ως δώρο άλλο ένα σπάνιο αντικείμενο το οποίο θα είναι Rare ή Legendary και θα μπορέσετε να το κάνετε δώρο σε κάποιον φίλο σας. Όσοι αγοράσετε το Diablo III για το PS3 θα μπορέσετε να μεταφέρετε τον χαρακτήρα σας όπως είναι και στην έκδοση του PS4 χωρίς να είναι ανάγκη να ανησυχείτε για το αν θα χάσετε τα level σας.

Συντάκτης: christiana@gameworld.gr (Χριστιάνα Θάνου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης