Είναι γεγονός ότι το Call of Duty: Ghosts μας απογοήτευσε πέρυσι, παρόλα αυτά η Activision κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να αντιστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα με την κυκλοφορία διαφορών DLC. Η αρχή έγινε με το Onslaught, στο οποίο είδαμε να δίνεται μεγαλύτερο βάρος στο Extinction mode, αλλά και τέσσερις καλοφτιαγμένους χάρτες, εκ των οποίων ξεχώρισε ο Fog όπου και είχατε την δυνατότητα να μεταμορφωθείτε στον Michael Myers, τον ψυχοπαθή δολοφόνο από την κινηματογραφική σειρά Halloween. Βέβαια κακά τα ψέμματα η υψηλή τιμή διάθεσης του DLC (14.99 ευρώ) αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα αγοράς για αρκετούς από εσάς.

Το Devastation DLC κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου μήνα για τις κονσόλες της Microsoft, ενώ διατίθεται πλέον για τα PC, καθώς και σε αμφότερα τα PS4 και PS3. Με δεδομένο ότι η τιμή διάθεσής του παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το εύλογο ερώτημα για μία ακόμη φορά είναι κατά πόσο ενδείκνυται ή όχι η αγορά του. Πάμε να δούμε λοιπόν τι προσφέρει το νέο αυτό DLC και αν αξίζει να το αποκτήσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

call-of-duty-ghosts-devastation-1

Υοu are one ugly motherfucker!
Τι σχέση έχει άραγε η διάσημη αυτή ατάκα από την κινηματογραφική σειρά Predator με το Devastation DLC; Τεράστια θα λέγαμε καθώς μετά από τον Michael Myers πλέον έχετε την δυνατότητα να μεταμορφωθείτε στον εμβληματικό Predator και να σπείρετε τον όλεθρο στους αντιπάλους σας. Η μεταμόρφωση αυτή λαμβάνει χώρα στον χάρτη Ruins και το μόνο που απαιτείται από την πλευρά σας είναι να ολοκληρώσετε με επιτυχία το σχετικό Field Order.

O Predator έρχεται εξοπλισμένος με όλα τα καλούδια κοινώς είναι αόρατος, ενώ μπορεί να ανιχνεύσει τους άλλους παίκτες από την θερμότητα που εκπέμπει το σώμα τους. Επιπλέον, στο οπλοστάσιό του διαθέτει το παραδοσιακό shoulder cannon και τα wrist blades όπως ακριβώς είχαμε δει και στις κινηματογραφικές ταινίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

call-of-duty-ghosts-devastation-2

Έμφαση στις close quarter αναμετρήσεις
Στο παρόν DLC συναντάμε τέσσερα νέα maps που ονομάζονται Ruins, Behemoth, Collision και Unearthed. Κοινός παρανομαστής και των τεσσάρων είναι ότι προσφέρουν κυρίως close quarter αναμετρήσεις. Θα λέγαμε ότι η Infinity Ward σκόπιμα προέβη σε αυτή την κίνηση, καθώς στο περιβάλλον αυτό το νέο όπλο που περιλαμβάνεται στο DLC αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές του. Ο λόγος γίνεται για το Ripper που αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ SMG και Assault Rifle, το οποίο έχει ικανοποιητικότατο rate of fire, μικρό recoil, καλό damage, ενώ απαιτεί ελάχιστο χρόνο για το reload.

O χάρτης Ruins λαμβάνει χώρα στα ερείπια ενός ναού των Αζτέκων και φυσικά το highlight του είναι ότι σε αυτόν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος παίκτης να μεταμορφωθεί στον Predator. Στο κέντρο του χάρτη υπάρχει μία πυραμίδα με διάφορα επίπεδα, ενώ οι εξωτερικοί χώροι προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο σε επίδοξους snipers. O δεύτερος κατά σειρά χάρτης είναι ο Behemoth, ο οποίος διαδραματίζεται σε ένα τεράστιο μηχάνημα εξόρυξης. Ο χάρτης είναι μαεστρικά χωρισμένος σε τρία τμήματα και υπάρχει η δυνατότητα να camperωθείτε ή να στήσετε ενέδρες στους αντιπάλους σας. Ο Collision λαμβάνει χώρα στα ερείπια ενός σκάφους και είναι ένας χάρτης καθαρά για close quarter αναμετρήσεις. Το level design δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αλλά προσφέρει συναρπαστικές μονομαχίες με άλλους παίκτες. Τέλος, ο Unearthed είναι μακράν ο πιο dynamic map από τους υπόλοιπους, καθώς υπάρχει ένας γερανός, τον οποίο μπορείτε να μετακινήσετε.   

Ώρα για συνεργασία
Στο Devastation DLC συναντάμε το δεύτερο επεισόδιο του co-op campaign για το Extinction mode, το οποίο φέρει τον τίτλο Mayday. Σκοπός σας είναι να εξερευνήσετε ένα πλοίο και να ανακτήσετε διάφορες πληροφορίες. Βέβαια το τελευταίο δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια στρατιά από cryptids, καθώς και ένα τεράστιο boss στο τέλος της πίστας.

call-of-duty-ghosts-devastation-3

Χωρίς ίχνος υπερβολής το Mayday αποτελεί από κάθε άποψη το highlight του συγκεκριμένου DLC για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε πρώτη φάση η Infinity Ward εισήγαγε μερικούς νέους μηχανισμούς, οι οποίοι δρουν ευεργετικά στο gameplay. Συγκεκριμένα πλέον έχετε την δυνατότητα να κάνετε craft νέα όπλα, όπως φωτοβολίδες που αποσπούν την προσοχή των cryptids, βόμβες, ηλεκτροφόρα turrets, αλλά και μία καραμπίνα που εκτοξεύει δηλητηριώδη βλήματα κάνοντας παράλληλα spawn cryptids που πολεμούν με το μέρος σας! Πέρα από την προσθήκη του crafting, υπάρχει η δυνατότητα να συλλέξετε συγκεκριμένα collectables, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε για να κάνετε upgrade τα στατιστικά σας. Μία ακόμη νέα προσθήκη είναι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε drills και σε συγκεκριμένες πόρτες του πλοίου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε modified όπλα, χρήματα ή πολύτιμες πρώτες ύλες για crafting.

Για να ολοκληρώσετε το Mayday θα χρειασθείτε ένα αξιόμαχο party, με ισορροπημένα loadouts και γενικά η πρόκληση που προσφέρει είναι πραγματικά υψηλότατη. Κοινώς θα πρέπει να αφιερώσετε έναν σεβαστό αριθμό ωρών παίζοντας, ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει τις 10-15 ώρες, ειδικά στην περίπτωση που το rank σας είναι χαμηλό.

call-of-duty-ghosts-devastation-4

Για τους σκληροπυρηνικούς
Εάν το Call of Duty: Ghosts κατάφερε να σας κρατήσει απασχολημένους στo online περιβάλλον, παρά τα ελαττώματά του, το Devastation DLC αποτελεί μία ιδανική αγορά. Οι νέοι χάρτες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία και το Mayday είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει συντροφιά για καιρό. Για τους φίλους του Ghosts λοιπόν το παρόν DLC προσφέρει άκρως ικανοποιητικό value for money οπότε μην χάνετε χρόνο και τσιμπήστε το.

To Devastation DLC για το Call of Duty: Ghosts είναι διαθέσιμο για PC, PS4, PS3, Xbox One και Xbox 360 έναντι 14.99 ευρώ (δωρεάν για τους κατόχους του Season Pass).

Διαβάστε το review του Call of Duty: Ghosts από την Χριστιάνα Θάνου και το review του Onlaught DLC.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης