H Microsoft βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης του δικού της ψηφιακού βοηθού για Windows Phone, PC και Xbox, δημιουργώντας το αντίπαλο δέος θα λέγαμε του Siri, του αντίστοιχου προγράμματος της Apple για iOS.

Φυσικά η έμπνευση του Αμερικάνικου κολοσσού να ονομάσει το συγκεκριμένο λογισμικό Cortana, δίνοντάς του το όνομα της πασίγνωστης βοηθού του Master Chief από τη σειρά παιχνιδιών Halo, κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν διάφορες αναφορές σχετικά με το συγκεκριμένο project, ενώ το όνομα εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο σε υλικό που διέρρευσε σχετικά με το Windows Phone. Την εβδομάδα αυτή που διανύουμε η συγκεκριμένη ονομασία έκανε και πάλι την εμφάνισή της και όλα δείχνουν πως θα αντικαταστήσει τελικά την υπάρχουσα υπηρεσία TellMe.

Η Cortana αναμένεται να σας “συνοδεύσει” τόσο στα κινητά σας, όσο και στα λειτουργικά των PC και Xbox One. Η Microsoft είχε κάνει συζητήσεις σχετικά με την δημιουργία ενός δικού της Siri στο παρελθόν, αλλά είχε δεσμευθεί να αποκαλύψει το οτιδήποτε μόνο όταν υπήρχε κάτι “πιο επαναστατικό από επαναστατικό” για να παρουσιάσει.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να συνδυάζει την μηχανή αναζήτησης Bing, το σύστημα φωνητικής αναγνώρισης TellMe και εξελιγμένα δεδομένα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης