Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο OPM ο πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, αποκάλυψε ότι η εταιρία του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανάπτυξη του Gran Turismo 6 και για το PlayStation 4. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι το πολυαναμενόμενο racing θα κυκλοφορήσει μόνο για το PS3. Φυσικά ο Yamauchi απέφυγε να πει περισσότερα για το θέμα.

Το Gran Turismo 6 θα περιέχει 1.200 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων, κάτι που ήταν επιθυμία του ίδιου του Yamauchi ο οποίος ήθελε το νέο Gran Turismo να είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ ειδικότερα στον τομέα του χειρισμού. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς πολλές ώρες οδήγησης αλλά και την βοήθεια ειδικών αισθητήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Yamauchi εξήγησε πως όταν οδηγάτε ένα αυτοκίνητο, θα μπορείτε να το ελέγξετε με τη βοήθεια πολλών αισθητήρων. Αυτοί λοιπόν οι αισθητήρες βοήθησαν την ομάδα της Polyphony Digital στο να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα για την αεροδυναμική, την ισορροπία του αυτοκινήτου στις αλλαγές κατευθύνσεως αλλά και γενικότερα την οδηγική του συμπεριφορά.

Τελειώνοντας τη συνέντευξή του, ο Yamauchi δήλωσε πως οδήγησε ο ίδιος ένα Nissan GTR GT3 σε πραγματικές συνθήκες στην πίστα Nurburgring με σκοπό η ομάδα του να πάρει όλες εκείνες τις πληροφορίες ώστε να τις περάσει μέσα στο Gran Turismo. Παρόλα αυτά, όταν μετά από λίγο καιρό οδήγησε το ίδιο ακριβώς μοντέλο στο περιβάλλον του Gran Turismo, παραδέχτηκε ότι βρήκε κάποιες διαφορές.

Το Gran Turismo 6 αναμένεται φέτος τα Χριστούγεννα για το PlayStation 3 ενώ για την ενδεχόμενη κυκλοφορία του στο PlayStation 4 δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία. Διαβάστε τα πάντα σε σχέση με το Gran Turismo 6 στο παρακάτω άρθρο του GameWorld.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης