Σας αρέσουν τα περίεργα κινητά με περίεργα σχήματα; Τότε αυτό το άρθρο είναι το ιδανικό. Σε συνέχεια της στήλης Tech για επιδραστικές εταιρείες, αυτήν την φορά ο λόγος πάει στην Sharp και την Ρώσικη Yota.

Sharp Aquos Crystal
Η Sharp λίγο πολύ είχε χαθεί από την κινητή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν το νεοεμφανισθέν Crystal, είχε να παρουσιάσει κάτι από το 2009. Πολύς καιρός έχει περάσει αλλά πλέον ήρθε για να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Το νέο δημιούργημά της παίρνει σίγουρα 10 στην εμφάνιση. Το Sharp Aquos Crystal είναι ένα κατά τα άλλα κλασσικό σε τεχνικά χαρακτηριστικά κινητό με την μόνο διαφορά της έλλειψης bezel από τις 3 πλευρές της οθόνης. Το όνομά του δόθηκε από την καμπύλη που σχηματίζει η οθόνη στο τελείωμα της που θυμίζει της γωνίες του κρύσταλλου. Διαφορετικό θα το έλεγε κανείς χωρίς κάτι προηγούμενο να έχει αναδειχθεί παλιότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

sharp-aquos-crystal-black-940x573

Το Crystal, φέρει και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες μαζί. Λόγω της έλλειψης πλαϊνού και κορυφής υλικό το ακουστικό απουσιάζει παντελώς, όπως το γνωρίζουμε. Ήρθε όμως η Sharp και έδειξε ότι ολόκληρη η οθόνη είναι το ακουστικό. Όταν μιλάτε, η οθόνη ολόκληρη πάλλεται και “κωδικοποιεί” την ομιλία σε κάποιο είδος δόνησης και το αποτέλεσμα είνα κανονική ομιλία. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε στάδια αλλά παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσιολογική ομιλία. Πέρα από αυτήν τη ριζοσπαστική τεχνολογία τα περισσότερα κομμάτια hardware του Αquos Crystal είναι συνηθισμένα. Πιο συγκεκριμένα:
Οθόνη: 5 ίντσες 1280×720 με 294 ppi
Μνήμη: 1,5 GB Ram, 8 GB με επέκταση εώς 128 GB
Κάμερα: 8 megapixel, 3264*2448 και 1.2 megapixel μπροστινή
CPU (Soc): Τετραπύρηνος Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 @ 1,2 GHZ
GPU: Adreno 305
Αισθητήρες: Επιτάγχυνσης, Πυξίδα, Εγγύτητας
Μπαταρία: 2040 mAh

https://www.youtube.com/watch?v=J3IrxnRnaVg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κινητό της Sharp ήρθε για να ταράξει τα νερά και να δείξει πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν εμφάνιση τα κατά τα άλλα βαρετά και όμοια smartphones. Στην χώρα μας δεν θα το δούμε, προς το παρόν, παρόλο που έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ιαπωνία και ΗΠΑ καιρό τώρα.

YotaPhone I, II
Μιλώντας για ριζοσπαστική εμφάνιση και τεχνολογία η πραγματική αφορμή για αυτό το άρθρο ήρθε από τα smartphone της ρωσικής Yota. Τα Yotaphone I και II έρχονται να δείξουν τι εστί e-ink οθόνη. Κάτι που αν παρατηρήσετε (είναι οθόνη που δεν σβήνει σχεδόν ποτέ λόγω της τεχνολογίας της) θα αναθεωρήσετε και αποδεικνύει ότι μπορούν να γίνουν ακόμα πολλά μέσα στο πρωτότυπο του σύγχρονου smartphone. Από την μία έχουμε ένα κινητό Android με 5 ίντσες οθόνη και από την άλλη μία οθόνη e-ink που δείχνει ότι θέλετε εσείς. Περιληπτικά, η e-ink οθόνη έχει μικρά σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου μέσα σε ειδικό λάδι hydrocarbon (δεν είμαι χημικός) με φορτίο ανάμεσα σε δυο αγώγιμες πλάκες (όλα αυτά πιο μικρά από 1 χιλιοστό) και με κάποιο τρόπο παρουσιάζουν αποτελέσματα χωρίς να χρειάζονται παρά μόνο ελάχιστο ή καθόλου ηλεκτρικό φορτίο. Το περίεργο είναι η πίσω οθόνη, κάτω από την κάμερα, με φλάς, η οποία στο Yotaphone II είναι 4,7 ίντσες και κυρτή. Οπότε, δύο κινητά σε μία συσκευή.

yotaphone

Αναλυτικότερα, το Yotaphone II έχει από την μία 5 ίντσες οθόνη Full HD , τετραπύρηνο Snapdragon 800 και 2 GB RAM, microsd κάρτα και όλα τα γνωστά των Android κινητών όπως NFC. Αυτό που κάνει το YotaPhone να ξεχωρίζει είναι η δεύτερη οθόνη και φυσικά η τεχνολογία της που την κάνει εύχρηστη για απλές διεργασίες και χρήσιμη όταν η μπαταρία του κανονικού κινητόυ είναι άδεια. Υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για βελτιώσεις αυτής της τεχνολογίας. Πέρα από την Yota, τέτοιου είδους οθόνες έχει χρησιμοποιήσει η Motorola στο F3 και η Amazon στο Kindle 3. Τα Yotaphone έχουν ανακοινωθεί ήδη από το 2012 αλλά το 2013 εκδόθηκε το YotaPhone 2 στην Αμερική και Ρωσία. Στην χώρα δεν φαίνεται να έρθει ποτέ.

Συμπεράσματα
Έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο Gameworld.gr ότι τα smartphones απέχουν λίγα βήματα πριν εξελιχθούν και να γίνουν είτε modular είτε εύκαμπτα. Τα παραπάνω κινητά και κυρίως το Yotaphone δείχνουν πως υπάρχει πολύς χώρος για βελτιώσεις στο σημερινο πρότυπο του smartphone. Μένει μόνο να περιμένουμε και σίγουρα θα δούμε εκπληκτικά τεχνολογικά και επιστημονικά θαύματα.

Για να διαβάσετε περισσότερα για το project ARA της Google για τα modular κινητά εδώ. Επίσης, συζητήστε ανάλογα για τα κινητά στο δικό τους subforum.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης